SICK OF IT ALL: "Nonstop"

Όταν συζητάμε για hardcore punk οι Sick of it All είναι μία από τις πρώτες μπάντες που έρχονται στο μυαλό. Από τους νεότερους στο “άθλημα” μέχρι τους γηραιότερους. Το ευχάριστο είναι ότι παρότι τα χρόνια πέρασαν το συγκρότημα φροντίζει να αποζημιώνει τους οπαδούς του βγάζοντας καλούς δίσκους.

Το ύφος έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες τις εποχής, τα κομμάτια έχουν γίνει πιο groovy, ο ήχος πιο ογκώδης αλλά η ποιότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα και πάντα με το χαρακτηριστικό ύφος των Sick of it All.

Καινούργια κυκλοφορία λοιπόν για την μπάντα, η τρίτη κατά σειρά με την Century Media, που φέρει τον τίτλο “Nonstop”. Ουσιαστικά πρόκειται για κάτι παλιό με καινούργια αισθητική. Σας μπέρδεψα; Ο καινούργιος δίσκος των Sick of it All είναι μια συλλογή από παλιά τους κομμάτια επανεκτελεσμένα από τους ίδιους. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ο ήχος και τα tempo.  Τα μισά κομμάτια του Nonstop είναι από τον πρώτο δίσκο (“Blood Sweet No Tears”) και τα υπόλοιπα από την δισκογραφική τους δουλειά μέχρι και το “Life on the Ropes”. Κριτική στις συνθέσεις δεν χωράει καθώς πρόκειται για μερικά από τα καλύτερα κομμάτια που έχουν γραφτεί στον χώρο. Μερικά σημεία έχουν γίνει λίγο ποιο ρυθμικά αλλά γενικά δεν παρατηρούμε ουσιαστικές αλλαγές. Αυτό που κάνει αισθητή διαφορά είναι η παραγωγή η οποία τσακίζει κόκαλα (αντάξια των δύο τελευταίων κυκλοφοριών της μπάντας).

Προφανώς οι Sick of it All θεώρησαν ότι ο ήχος και η παραγωγή αδικούσε τα τραγούδια πού περιλαμβάνονται στους πρώτους δίσκους. Είναι αλήθεια ότι η καινούργια γενιά είναι εξοικειωμένη με τον κρυστάλλινο ήχο και τις καθαρές παραγωγές (βλ. Hatebreed, Terror) και δυσκολεύεται να αποδεχτεί τον “ωμό” ήχο των περασμένων δεκαετιών. Εάν η επιθυμία της μπάντας είναι να κάνει προσιτές παλαιότερες δουλείες της σε αυτή τη νέα γενιά τότε το Nonstop είναι μια καλή προσπάθεια να το επιτύχει. Όσον αφορά τους παλαιότερους στο χώρο, δεν νομίζω να τους συγκινήσει η συγκεκριμένη κυκλοφορία.


472

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.