VULTURES VENGEANCE: “The Knighlore”

Είναι γνωστό ότι στην Ιταλία αγαπούν το παραδοσιακό heavy metal και μας το δείχνουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Έτσι, και οι Ιταλοί Vultures Vengeance μετά από τα δυο EPs (“Where the Time Dwelt In” και “Lyrids: Warning from the Reign of the Untold”) και το παρθενικό τους demo “Rising”, μας προσφέρουν απλόχερα την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά “The Knightlore”.

Το άμπλουμ αυτό χτυπάει ακριβώς στην καρδιά του “true” μεταλλά και για όσους λένε ότι είμαστε λίγοι, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Η αίγλη του παρελθόντος βρίσκει τρανό αντίκτυπο στο παρόν με τους Cirith Ungol, τους Running Wild και τους Blind Guardian, να διαμορφώνονται ως έμπνευση και να δημιουργούν το ύφος των Vultures Vengeance και τον ήχο του “The Knightlore”.

Περιέχει οχτώ κομμάτια στα οποία τα ηγετικά riffs των δυο “Αντώνηδων” (Tony Steele & Tony L.A.) φέρνουν στο νου τον ξεσηκωμό των Running Wild και τον χαμό του oldschool metal, ενώ στα τύμπανα ο “νεος” Matt Serafini, αποτελεί ίσως την καλύτερη προσθήκη για να επιτευχθεί ο ήχος των Ιταλών. Σε επίπεδο μπασογραμμής, ο Matt Savage παρελαύνει περήφανα συνοδεύοντας τις κιθάρες και στο μικρόφωνο ο Tony Steele κάνει τον απόλυτο συνδυασμό μεταξύ Tim Baker (Cirith Ungol) και Hansi Kürsch (Blind Guardian).

Τυχεροί όσοι τους είδαμε τον Δεκέμβριο στο “Into Battle Festival” στο Κύτταρο και πλέον το μόνο που μένει είναι η υπομονή μας για την έκδοση του δίσκου….Ίσως και από τους δίσκους της χρονιάς.

https://vulturesvengeance.bandcamp.com/

467

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.