LEGION OF THE DAMNED: “Slaves Of The Shadow Realm”

Οι Ολλανδοί Legion Of The Damned συνεχίζουν να παίζουν το υβριδικό (thrash/death) metal τους στην έβδομη κυκλοφορία τους που φέρει τον τίτλο “Slaves Of The Shadow Realm”.

Το προηγούμενο album τους (“Ravenous Plague”, 2014) είχε κυκλοφορήσει προ πενταετίας και είχε κριθεί θετικά από κριτικούς και κοινό (από thrashers δηλαδή). Στη νέα τους δουλειά, η μουσική τους παραμένει επιθετική, ταχύτατη και ακραία, ενώ τα “λυσσασμένα” φωνητικά του τραγουδιστή τους διηγούνται ιστορίες αποκρυφιστικού, αντιθρησκευτικού και δαιμονολογικού περιεχομένου. 

Την αγριεμένη και σκληρή death/thrash metal μουσική των 11 τραγουδιών τους διακόπτουν μόνο η εισαγωγή με πιάνο του “Shadow Realm of the Demonic Mind” και το sample συμφωνικής μουσικής στην αρχή του “Priest Hunt”. Κατά την υπόλοιπη διάρκεια του 47λεπτου “Slaves Of The Shadow Realm” οι οπαδοί των Sodom και των Sepultura της δεκαετίας του ’80 θα ευχαριστηθούν τα μάλα και θα βρούνε πολλές αφορμές για “headbanging-ανεμόμυλο”. 

Οι υπόλοιποι αναγνώστες μπορείτε να τσεκάρετε το τραγούδι “Slaves Of The Southern Cross” στο YouTube link παρακάτω, το οποίο προσωπικά, θεωρώ το καλύτερο στο εν λόγω album. Αν σας άρεσε, ακούστε πρώτα τις μπάντες που ανέφερα παραπάνω για να μην χάνετε τον χρόνο σας με σύγχρονες μετριότητες και αντίγραφα. Αν δεν σας άρεσε, τότε εδώ στην αριστερή στήλη, θα βρείτε πολλές κριτικές για άλλου είδους rock/metal μουσικής που μπορεί να είναι του γούστου σας. Προφανώς, το “θρας” δεν είναι το “μόνο” για εσάς (“ρε…”).

543

profile photo
About Αχιλλέας Noir 42 Articles
Ξεκίνησε στα 11 του έτη να συλλέγει rock και metal μουσική. Έχει υπάρξει μέλος τοπικού rock συγκροτήματος, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ και αρθρογράφος. Ακόμα ψάχνει για τον τέλειο συνδυασμό μελωδίας, ρυθμού, αρμονίας και ψυχής στην κιθαριστική μουσική. Το τι σημαίνει “ψυχή της κιθαριστικής μουσικής”, το γράφει στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον.