AESTHETICS OF A LOSS: “L' Egoisme”

Μελωδικό death metal με πολλές black αποχρώσεις είναι αυτό που παρουσιάζουν στο debut EP τους “L’ Egoisme” οι Σουηδοί Aesthetics Οf Α Loss.

Αν και πατάει γερά πάνω σε βασικές αρχέγονες διδαχές του ιδιώματος, εντούτοις το υλικό του “L’ Egoisme” έχει ισχυρή προσωπικότητα η οποία κυρίως επιτυγχάνεται από την κιθαριστική δουλειά που συμπλέκει τη σιδηροδρομική distorted riff-ολογία με ευδιάκριτους post αρπισμούς και χαρακτηρίζεται από το καλό rhythm section σε κομμάτια μεσαίων ταχυτήτων και το βορβορώδες growling, απολύτως σε black metal πλαίσια.

Αρκετά καλό το ομότιτλο track και το “Tomhetens Lyrik” τα οποία μου θύμισαν τους Agalloch και τους λατρεμένους μου Harakiri From The Sky, το Insomnium-ικό “An Eulogy for Hope”, ενώ τα “Heritage in Ruins” και “The Callous Cold” με παρέπεμψαν νοητώς σε παλαιούς In Flames, ακόμη πιο παλαιούς Dark Tranquillity και αρχαίους  Amorphis. Ο ήχος είναι καλός αν και φανερά πρωτόλειος, σηκώνει φυσικά βελτίωση κάτι που λογικά θα συμβεί σε ενδεχόμενη full length δουλειά.

Αξιόλογο EP μελωδικού death, παρουσιάζει μια μπάντα με συνθετικές αρετές αν και στα επίπεδα του underground. Μια πλήρης δουλειά θα δείξει και τη δυναμική τους, οπότε εις αναμονήν. Θετικό το δείγμα.

https://www.facebook.com/aestheticsofaloss/

529

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.