LUCIFER’S CHILD: “The Order”

Rotting Christ. Nightfall. Chaostar. Karma Violens.

Αυτά τα λίγα ονόματα θα βρεις όταν εξετάσεις το βιογραφικό των μελών των Lucifer’s Child. 

To 2013 λοιπόν, ο κιθαρίστας των Rotting Christ (και κάποτε των Chaostar), Γιώργος Εμμανουήλ αποφάσισε να φτιάξει ένα νέο σχήμα με τον μπασίστα των Nightfall, Στάθη Ρήδη. Για να συμπληρωθεί το κακό, στην παρέα ήρθαν οι Nick Vell (τύμπανα, Chaostar) και Marios Dupont (Karma Violens), με αποτέλεσμα το αξιόλογο ντεμπούτο τους “The Wiccan” (2015).

Επιστρέφουν λοιπόν, με ένα δεύτερο album που έχει τίτλο “The Order”, με εξώφυλλο φιλοτεχνημένο από τον Daniele Valeriani (Dark Funeral, Dissection, Mayhem) όπου απεικονίζεται ο έκπτωτος άγγελος και ο άρχοντας της κολάσεως.

Αν λοιπόν το ντεμπούτο τους “The Wiccan” σας άρεσε, ετοιμαστείτε να πετάξετε τη σκούφια σας γιατί το “The Order” είναι ένα απολαυστικός black metal δίσκος, ελληνικής σχολής και ακούγοντας το ξεχωρίζεις την ηχητική επιρροή που είχαν οι μπάντες από τις οποίες προέρχονται, επάνω στο έργο τους, καθώς επίσης και μεγαθήρια που γέννησαν το black metal, όπως οι Hellhammer/ Celtic Frost.

Η παραγωγή του δίσκου, αν και δεν είναι βουτηγμένη σε ξεραμένο αίμα ξεχασμένο σε κάποιον αλλόθρησκο βωμό, παραπέμπει στα 90s, όταν θέριευε η ελληνική black metal σκηνή, δημιουργώντας συνεχώς αριστουργήματα.

Τα κομμάτια είναι πολύ δουλεμένα και έχουν κρυφά σημεία, τα οποία ανακαλύπτεις με πολλαπλές ακροάσεις, χωρίς πολλές προοδευτικές φανφάρες, αλλά με έξυπνα δομημένες μελωδίες και δεμένα μουσικά μέρη. Ο Εμμανουήλ έχει κάνει φοβερή δουλειά στις κιθάρες, με το ρυθμικό μέρος των Ρήδη-Vell να είναι σφιχτό σαν στήθος, καλογυμνασμένης 18χρονης παρθένας και ο Dupont έχει την καταλληλότερη φωνή για αυτά τα κομμάτια. Έχοντας ένα γρέζι που παίζει στα όρια του death και του black και χαρακτηριστική χροιά που έχει οριστεί ήδη στις δουλειές του με τους Karma Violens, σε παρασέρνει αναδεικνύοντας περισσότερο την εξαιρετική συνθετική δουλειά των Lucifer’s Child.

Κομμάτια σαν τα “The Order”, “Fall of the Rebel Angels”, “Through Fire We Burn” (εξαιρετικό τελείωμα με ακουστικές κιθάρες), θα μείνουν πολύ καιρό στο κεφάλι μου και θα χωθούν μέσα στο εγκέφαλο μου ανακατεύοντας τις μπλακμεταλικές μου αναμνήσεις.

Οι φίλοι του black metal θα πρέπει να ασπαστούν φλογερά το “The Order” και να αγκαλιάσουν με θέρμη το τέκνο του φέροντα το φως.  

593

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.