HARD ACTION: “Hot Wired Beat”

Ο ιδρώτας είναι ένα από τα κύρια συστατικά του rock ‘n’ roll! Αν ο μουσικός δεν ιδρώνει κατά τη διάρκεια ενός live, κάτι δεν έχει κάνει καλά. Το γεγονός αυτό φαίνεται να το ξέρουν καλά οι Φινλανδοί Hard Action!

Με το δεύτερο τους album να κυκλοφορεί μέσω της Svart Records και με τίτλο “Hot Wired Beat”, λίγη φαντασία χρειάζεται για να καταλάβεις τι πραγματεύεται η μουσική τους (θα μπορούσε βέβαια, να είναι τίτλος σε video της Brazzers, μου έχουν λένε κάτι φίλοι).

Παίρνοντας σκυτάλη από “βρωμιάρηδες” του παρελθόντος σαν τους MC5 και Kiss, τους μεταγενέστερους συμπατριώτες τους Hanoi Rocks και Flaming Sideburns, τους Σουηδούς Βackyard Babies και Hellacopters και ως ένα σημείο τους Νορβηγούς Turbonegro, η τετράδα από το Ελσίνκι παραδίδει 32 λεπτά ατόφιου γκαραζιάρικου rock ’n’ roll ή power pop, όπως το λένε στις μέρες μας.

Είτε σε δυναμικές ταχύτητες, είτε σε πιο ήρεμες και ρομαντικές σαν του κομματιού “The Losing Side”, οι Hard Action έχουν γράψει πιασάρικα απλή μουσική που ταιριάζει ταμάμ σε κάποιο υπόγειο club ή σε ένα σύντομο roadtrip, όπου θα μπορείς να κάνεις sing along flirting στην όμορφη τύπισσα στο διπλανό αμάξι, σταματώντας σε κάθε φανάρι.

Η παραγωγή είναι ημιμοντέρνα (έξυπνα ρετρό, όχι ξεχειλωμένα παλαιά) και τα φωνητικά ακούγονται λόγω αυτής, σαν σε κάποια των Thin Lizzy και πιστέψτε με είναι φιλοφρόνηση. 

Οι Φινλανδοί είναι ό, τι πρέπει για ένα καλό πάρτι, όπου όμορφες γυναίκες θα σε φλερτάρουν ξεδιάντροπα, την ώρα που θα καταβροχθίζεις την κάβα του ανύποπτου οικοδεσπότη!

Μην περιμένεις βέβαια, να σταματήσουν τη βροχή για να γυρίσεις άνετα σπίτι σου, αλλά σίγουρα σου προσφέρουν μια ομπρέλα για να μη γίνεις Λούτσα!

453

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.