AVATARIUM: Νέο lyric video μέσα από το “Hurricanes And Halos”

Μέσα από την τελευταία τους δουλειά, με τίτλο “Hurricanes And Halos”, η οποία κυκλοφόρησε στις 26 Μαΐου μέσω της Nuclear Blast, οι Σουηδοί doom metallers Avatarium παρουσιάζουν το official lyric video για το τραγούδι “Medusa Child”.

Δείτε το παρακάτω…

Σύμφωνα με δηλώσεις της μπάντας, το “Hurricanes And Halos” συνδυάζει την ομορφιά με το σκοτάδι, heavy κιθάρες με εύθραυστους ήχους, μοναδικά γυναικεία φωνητικά και vintage blues από τη δεκαετία του ’60. Όλα αυτά δημιουργούν ένα μοντέρνο ήχο αντικατοπτρίζοντας στο σύνολό τους τα στοιχεία της doom rock.

Η παραγωγή του δίσκου έγινε από τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Marcus Jidell, ενώ την παραγωγή ανέλαβε ο David Castillo (Katatonia, Bloodbath, Opeth). Η ηχογράφηση και μίξη έλαβαν χώρα στο Ghost Ward Studios, με υπεύθυνο mastering τον Jens Bogren (Soilwork, Sepultura).

“Η ηχογράφηση του “Hurricanes And Halos” ήταν ένα συναισθηματικό roller coaster για εμένα, και πιστεύω ότι αυτό έχει συνεισφέρει στην αγνή και έντονη ενέργεια του album. Είμαι υπερήφανη για αυτά που έχουμε καταφέρει”, δηλώνει η τραγουδίστρια Jennie-Ann Smith.

Και συμπληρώνει ο Marcus Jidell:
“Τα δύο προηγούμενα album και EP οδηγούν σε αυτόν τον δίσκο, είναι μια φυσική εξέλιξη του πού είμαστε σήμερα, μουσικά και συναισθηματικά πιο ώριμοι”.

To artwork επιμελήθηκε ο  Erik Rovanpera, ο οποίος αποτύπωσε το τραγούδι “Hurricanes And Halos” εμπνευσμένος από τη νέα τέχνη (art nouveau), comic books και πολλά άλλα στοιχεία του νέου καλλιτεχνικού κινήματος.

Ακολουθεί το εξώφυλλο και η tracklist του δίσκου…

1. Into The Fire / Into The Storm
2. The Starless Sleep
3. Road To Jerusalem
4. Medusa Child
5. The Sky At The Bottom Of The Sea
6. When Breath Turns To Air
7. A Kiss (From The End Of The World)
8. Hurricanes And Halos

Οι Avatarium είναι:
Leif Edling – μπάσο
Jennie-Ann Smith – φωνητικά
Marcus Jidell – κιθάρα
Lars Sköld – Drums
Carl Westholm – πλήκτρα

236