LINKIN PARK: Νεκρός σε ηλικία 41 ετών ο Chester Bennington

Απαγχονισμένος στο σπίτι του στο Λος Άντζελες βρέθηκε ο frontman των Linkin Park, Chester Bennington, το βράδυ της Πέμπτης.

Ο 41χρονος τραγουδιστής έδινε χρόνια μάχη με τον εθισμό του στα ναρκωτικά, το αλκοόλ και την κατάθλιψη και ο ίδιος παλιότερα είχε δηλώσει σε συνέντευξη πως έχει σκεφτεί να αυτοκτονήσει.

Ο Mike Shinoda των Linkin Park δήλωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: “Είμαι σοκαρισμένος και βαθύτατα λυπημένος αλλά είναι αλήθεια. Θα ακολουθήσει και επίσημη ανακοίνωση μόλις υπάρξει.

Οι Linkin Park έκαναν μια μεγάλη επιτυχία όταν κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Hybrid Theory” το 2000. Το μείγμα rap, metal και ηλεκτρονικής μουσικής το προώθησε στο νούμερο δύο του Billboard, ενώ η επιτυχία τους συνεχίστηκε με το Meteora, που έγινε hit το 2003.

Με την πάροδο των ετών, αποδεικνύουν ότι είναι μια εύπλαστη μπάντα, εστιάζοντας περισσότερο στην ηλεκτρονική μουσική μερικές φορές και στο σκληρότερο ροκ σε άλλες. Ακόμη είχαν συνεργαστεί με τον Jay-Z στο πλατινένιο “Collision Course” EP το 2004 και τον Steve Aoki στο remix release “A Light That Never Comes” το 2014. Το πιο πρόσφατο LP τους, “One More Light”, κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο και πριν από μερικές μέρες το συγκρότημα είχε ολοκληρώσει τις εμφανίσεις του στην Βρετανία.

Εκτός από την παρουσία του στους Linkin Park, ο Chester, τραγουδούσε στους Stone Temple Pilots από το 2013 μέχρι το 2015 και το σχήμα Dead by Sunrise και Kings of Chaos.

266