Thrashers United V: Chronosphere, Bio- Cancer, Exarsis, Fadom, Simplefast (21/05/2017) Kύτταρο

Ιδρώτας, mosh-pit και ένταση στο φουλ, είναι ακριβώς αυτό που ζητάς από ένα thrash live!

Τα τελευταία χρόνια στην ελληνική σκηνή έχουν εμφανιστεί εξαιρετικότατα σχήματα στο εν λόγω ιδίωμα, τα οποία με σταθερά βήματα χτίζουν την πορεία τους, σε μεγάλο βαθμό εκτός συνόρων και φροντίζουν να μας δείχνουν σε κάθε τους εμφάνιση ότι έχουμε πολλά ακόμα να περιμένουμε από τον καθένα τους ξεχωριστά.

Την βραδιά άνοιξαν οι Simplefast, μία πιο “χαλαρή” επιλογή, σε σύγκριση με τους υπολοίπους και μόνο. Χαρακτηρίζονται ως modern metal band και χρησιμοποιούν στοιχεία τόσο από thrash όσο και από άλλα ιδιώματα, ενώ στα φωνητικά έχουμε κατά βάση clean που διανθίζονται από σκληρά. Είναι αρκετά χρόνια ενεργοί  αλλά νομίζω πως τώρα είναι η εποχή που κάνουν τα πιο σταθερά τους βήματα, επανακυκλοφορώντας το πρώτο τους ΕΡ πέρυσι και κυκλοφορώντας την πρώτη ολοκληρωμένη τους δουλειά μέσω της ΑΜΑdea, με τίτλο “Αpocalypse”. Σε ένα σύντομο set παρουσίασαν τη δουλειά τους οι γενναίοι πρώτοι του live ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα.

Simplefast setlist
As chaos prevails
Cursed
Within your soul
King of the world
Sins

Η συνέχεια έρχεται με τους Fadom, για να ανάψουν τα αίματα όπως θα έπρεπε σε ένα Thrashers United και να αρχίσει να κινείται το pit. Η τετράδα έχει κάμποσο καιρό να κυκλοφορήσει νέο υλικό, από το “Pantophobia” του 2014, ενώ στο μεσοδιάστημα είχαν και αλλαγές στο line-up τους, πράγμα που μάλλον εξηγεί και την καθυστέρηση.

Παρόλ’ αυτά φαίνεται πως ετοιμάζονται ξανά να ταράξουν τα ηχεία μας με νέο υλικό που παρουσίασαν στο set τους και να επανέλθουν ανανεωμένοι και δυναμικά. Αντιμετώπισαν μικρές τεχνικές δυσκολίες, αλλά πιθανότατα δεν το παρατήρησε κανείς, αφού ο κόσμος δε σταμάτησε να κινείται για όση ώρα βρέθηκαν στη σκηνή.

Fadom setlist
The Αge of Dawn
Another Selfish Apprentice
Skeletal Remains
Exitium
Massive Destruction
New Untitled Track
Thrasholution
Heavenfall
Final Blow

Πριν μιλήσω για τους Exarsis επί τω έργω, θα ήθελα να θυμίσω μία πολύ τίμια κίνηση που έκαναν και τους παραδεχτήκαμε όλοι, τιμώντας και τον τίτλο της τελευταίας τους δουλειάς, “The Human Project” (link).

Έχοντας να τους δω live αρκετό καιρό ομολογώ, η αλλαγή στα vocals, τα οποία έχει πλέον αναλάβει ο Νίκος Τραγάκης, ήταν αν μη τι άλλο ευχάριστη και κατ’ εμέ, βοηθά άπειρα στο να αναδειχτεί πολύ περισσότερο η μουσική τους.

Έχοντας στα σκαριά έναν νέο δίσκο, τον “New War Order” ταρακούνησαν το Κύτταρο τόσο με κομμάτια από τις προηγούμενες δουλειές τους και νέο υλικό, όσο και με την ασταμάτητη ενέργειά τους πάνω στη σκηνή. Και φυσικά, το mosh-pit καλά κράτησε σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής τους!

Exarsis setlist
Annihilation… Ρroceed!!! (Intro)
Surveillance Society
Toxic Terror
Skull And Bones
General Guidance (New song)
Addicting Life Waste
Dying Earth
Under Destruction

Φτάνοντας στους Bio-Cancer νομίζω πως θα επαναλάβω για ακόμα μία φορά τον εαυτό μου, αλλά εντάξει, τα παιδιά αυτά δεν έχουν απογοητεύσει ποτέ. Έχοντας φτιάξει ένα solid line-up, κυκλοφορήσει δύο δίσκους που δεν άφησαν κανέναν thrasher αδιάφορο, εξαιρετικοί πάντα επί σκηνής και έχοντας κατακτήσει πλέον stages μέχρι και στην μακρινή Κίνα, δε νομίζω ότι χρειάζονται πολλά να προσθέσω.

Κατέλαβαν τη σκηνή δυναμικά με το “Ear Piercing Thrash” τους, του πρώτου δίσκου, ξεσηκώνοντας τους thrashers που φρόντισαν να δείξουν την αγάπη τους όπως έπρεπε, με γενναία pits. Με τη γνώριμη, ασταμάτητη ενεργητικότητά τους πάνω στη σκηνή συνέχισαν με κομμάτια από τις δύο δουλειές τους για σαράντα λεπτά, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον, για να κλείσουν την παρουσία τους εξ ίσου δυναμικά,  με το “Bulletproof”.

Bio-Cancer setlist
Ear Piercing Thrash
Boxed Out
F(r)iends or Fiends ?
Think!
Anthem of Violence
Obligated to Incest
Tormenting the Innocent
You Scream You Die
Bulletproof

Για να κλείσει η βραδιά, τα αγόρια με τα κόκκινα παντελόνια, οι Chronosphere, καταλαμβάνουν το stage, σε μία εξαιρετική συγκυρία, μιας και κυκλοφόρησαν πρόσφατα την τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά τους με τίτλο “Red n Roll” (review). Αφού έκαναν τη βόλτα τους σε ευρωπαϊκά venues τον προηγούμενο μήνα, ήταν καιρός να πάρει σειρά και η Αθήνα λοιπόν!

Έχοντας τρεις δουλειές που έχουν κερδίσει την προσοχή του τύπου και την αγάπη των thrashers, φρόντισαν να δείξουν για ακόμα μία φορά τον καλύτερο εαυτό τους στους φίλους που συγκεντρώθηκαν και ίδρωσαν στο pit, παρουσιάζοντας καινούργια και παλιά κομμάτια. Φυσικά εξαιρετικοί, ασταμάτητοι, μάχιμοι στη σκηνή, ή και κάτω από αυτή, αφού ο μπασίστας του έριξε μία βουτιά από τη σκηνή και βρέθηκε για λίγο και μέσα στο pit, κράτησαν την ένταση της βραδιάς στο ζενίθ. Έκλεισαν το επίσημο μέρος του set τους με το “War Infection”, αλλά έκαναν την έκπληξη και διασκεύασαν για το τέλος το “Ace of Spades”, oλοκληρώνοντας το πέμπτο Thrashers United λίγο πριν τις δώδεκα.

Chronosphere setlist
Be the best
Envirusment
Honest to Kill
Warriors
Genetically Determined
Before it’s Gone
Picking Up my Piece
Brutal Decay
War Infection
Ace of Spades (Motorhead cover)

Κλείνοντας λοιπόν, θα ήθελα να μην αφήσω ασχολίαστη τη στάση των σχημάτων που συμμετείχαν σε αυτή τη βραδιά, αφού βοηθούσαν όλοι στο στήσιμο και τη σωστή διεξαγωγή της βραδιάς. Η thrash σκηνή μας κρατεί καλά και φαίνεται πως τίποτα δε θα ανακόψει την πορεία της. Όπως εγώ, έτσι νομίζω και όλοι, φύγαμε τρομερά ικανοποιημένοι από το πέμπτο Thrashers United και ευλεπιστούμε και σε πολλά ακόμα, κρατώντας ψηλά τον πήχη, όσο και στηρίζοντας την εξαιρετική εγχώρια σκηνή που έχουμε.

261
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.