Είμαι το… Νούμερο

Σκεφτείτε το Twilight να μπερδεύεται με τους Power Rangers και θα έχετε πάνω κάτω μια καλή ιδέα για του τι πρόκειται να δείτε στη Hollywwodιανή (μέτρια) περιπέτεια ονόματι “Είμαι το νούμερο τέσσερα”.

Το σενάριο θέλει τον John να κατάγεται από άλλον πλανήτη και να κρύβεται από κάτι “κακούς” (εξωγήινοι και αυτοί) που θέλουν να τον σκοτώσουν (εγώ μαζί τους είμαι). Για να το κάνει αυτό γίνεται κάγκουρας και αλλάζει ανά διαστήματα σχολείο και κόμμωση, ενώ φυλάει σαν επτασφράγιστο μυστικό τις μαγικές ιδιότητές του, που τελικά δεν είναι και τόσο μαγικές. Για την ακρίβεια κάτι φωτάκια βγάζουν τα χέρια του και έχει και λίγη παραπάνω δύναμη, αλλά σε γενικές γραμμές τίποτα (μα τίποτα) το πρωτότυπο. Παρόλα αυτά, εάν είσαι κάτοχος αιδοίου (κοινώς, εάν είσαι γυναίκα) πιθανότατα να στα πει όλα χαρτί και καλαμάρι, μιας και ο John δε μπορεί να κρατηθεί πάνω από λίγες μέρες, ασχέτως εάν στα (λαμπερά) χέρια του κρίνεται (ευτυχώς εν μέρει μονάχα) η σωτηρία της φυλής του.

Τώρα θα μου πείτε, τι διάολο ήθελε και ήρθε ο παλιοκάγκουρας στη γη; Για να φέρει και τους εχθρούς του και να βρεθούμε, εμείς οι απλοί άνθρωποι, εν μέσω ενός κακόγουστου εμφυλίου πολέμου; Δε μας φτάνει το ΔΝΤ δηλαδή; Δίκιο έχετε, ασυζητητί! Η μοίρα όμως τα έφερε έτσι και ο δύστυχος John είναι ένας έφηβος που μαζί με το τι φαγητό σερβίρει η καφετέρια του σχολείου (American school, you know?) και το εάν θα φτάσει στο second base με την κοπέλα του, έχει και άλλες σκοτούρες στο κεφάλι του…

Ποιος αφήνει το αμόρε για να πολεμήσει εξωγήινους; Ο John! Ποιος είναι super cool, αλλά όχι αρκετά; Ο John! Ποιος κατάφερε και βρήκε φίλο βγαλμένο από το X Files (junior); Ο John! Ποιος παίρνει μόνιμα λάθος αποφάσεις (έφηβος γαρ) και σκοτώνει έμμεσα διάφορους γύρω του; Ο John! Ποιος ζει στη θάλασσα σε ανανά; Ο Μπομπ Σφουγγαράκης! Ποιανού φωτίζουν τα χεράκια; Του John! Η κοιλίτσα; Επ, λάθος.. Όχι του John! Αρκουδάκια της αγάπης δεν έχετε δει;

Πιθανοί τίτλοι για μεταφορά της ταινίας σε τσόντα:
“Είμαι ένα νούμερο, στα τέσσερα”
“Είμαι το νούμερο 84 C”

396

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.