MR. BOOZE

Λίγες μέρες πριν μοιραστούν την σκηνή του MODU με τους Kalamata και τους Rebel Dogs (Δελτίου Τύπου), ρωτήσαμε μερικά πράγματα τους εκ Καλαμάτας ορμώμενους Mr. Booze κι αυτοί μας απαντήσανε μέσω του Στάθη, drummer του συγκροτήματος.

-Αρχικά, καλησπέρα σας! Πού σας πετυχαίνω και με τι ασχολείστε αυτήν τη στιγμή;
Καλησπέρα και σε σας και ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Η μπάντα βρίσκεται στην διαδικασία της προπαραγωγής της 4ης δουλειάς μας που ευελπιστούμε να βγει μέσα στο 2017, και ετοιμαζόμαστε για κάποια καλοκαιρινά λάηβ.

-Με μία ματιά στη σελίδα σας, συνάντησα τους Sabbath πέντε έξι φορές. Γιατί τόση έμφαση; Τι είναι αυτό που τοποθετεί τους Sabbath στην κορυφή της μουσικής πυραμίδας;
Οι Black Sabbath είναι το Α και Ω της μουσικής αυτης. Αυτό που τους τοποθετεί στην κορυφή της πυραμίδας είναι το γεγονός πως δημιούργησαν κατι εντελώς καινούριο το οποίο τόσο οι ακροατές όσο και οι μπάντες δεν εχουν καταφέρει να ξεπεράσουν, με αποτέλεσμα όλοι να θυμίζουμε αυτούς.



-Ως μπάντα έχετε κλείσει 5 χρόνια και δύο άλμπουμ στην πλάτη. Ποια είναι τα πλάνα για τη συνέχεια; Υπάρχει καινούρια δουλειά στα σκαριά;
Υπάρχει ήδη μια ακόμα κυκλοφορία της μπάντας, πριν λίγο καιρό κυκλοφορήσαμε ένα live album ηχογραφημένο στο Blackbird Bar στην Αθήνα και περιέχει και 4 καινούρια τραγούδια που θα είναι και στην επόμενη στούντιο κυκλοφορία. Αυτή τη στιγμη ειμαστε στο σταδιο της προπαραγωγής για τον επομενο δισκο μας.

-Τα δύο αυτά άλμπουμ (Greetings From The Middle Finger του 12’ και Dance at Your Own Risk του 15’) είναι ανεξάρτητες κυκλοφορίες. Πώς οδηγηθήκατε σε αυτήν την απόφαση; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποιες οι δυσκολίες που συναντήσατε;
Εδώ λίγο πολύ τα πράγματα είναι γνωστά, δυστυχώς δεν είναι εύκολο στις μέρες μας κάποιος (εταιρείες κ.τ.λ) να υποστηρίξει το εγχείρημα μιας παραγωγής και δη μιας όχι και τόσο γνωστής μπάντας. Όλα γίνονται αυτοχρηματοδοτούμενα και με παρά πολύ κόπο. Το μόνο που μπορεί να προκύψει είναι να βρεθεί κάποια εταιρεία η οποία θα βοηθήσει στην κοπή του δίσκου είτε σε cd είτε σε βινύλιο, καλύπτοντας έτσι ένα μέρος των συνολικών εξόδων που έχει μια μπάντα που θέλει να κυκλοφορήσει μια ποιοτική δουλειά.



-Ποια η διαδικασία συγγραφής μουσικής/στίχων για εσάς; Υπάρχει συγκεκριμένη “ιεροτελεστία” ή όπου να ‘ναι, όπως να ‘ναι;
Τα περισσότερα γίνονται στο στούντιο στις πρόβες και τα τζαμαρίσματα, όπου μια σκέψη καταλήγει σε ένα ριφ και από εκεί όλα παίρνουν το δρόμο τους όσο αναφορά τη δομή και τη μορφή του κομματιού.

-Η μουσική γεμίζει συνέχεια ταμπέλες και υποκατηγορίες. Γίνονται αέναες συζητήσεις για αν η τάδε μπάντα παίζει το Χ ή Ψ είδος, αν είναι συνδυασμός και ούτω καθεξής. Θεωρείτε πως έχει νόημα όλο αυτό;
Οι ταμπέλες ήταν και θα είναι ταμπέλες, εξυπηρετούν μόνο τον γραπτό τύπο ώστε να περιγράψει στον αναγνώστη τι περίπου θα ακούσει.  Η ουσία είναι η μπάντα τι κάνει όταν βρίσκεται στο “σανίδι”, αυτός είναι ο μοναδικός και αξιοκρατικός κριτης για το τι παίζει και πόσο καλά το κάνει ο καθένας.

-Ποια η κατάσταση της ελληνικής σκηνής το 2017; Γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση;
Η σκηνή βρίσκεται σε ανοδική πορεία και παιχτικά (όλο και πιο πολλές μπάντες βγαίνουν στο προσκήνιο) αλλά και δημιουργικά (όλο και καλύτερες εγχώριες παραγωγές), νομίζω είμαστε στη σωστή κατεύθυνση.



-Από τα πιο καινούρια συγκροτήματα, ποια έχουν “κερδίσει” τα αυτιά και την προσοχή σας;
Θα μιλήσω για εγχώριες μπάντες όπως οι Rita Moss, οι Friend of Gods, οι Kalpa, οι δικοί μας Καλαματιανοί και φίλοι Minerva Superduty και από ξένες μπάντες οι Nails, οι Bolzer κ.α.

-Αφού ασχοληθήκαμε με το τελευταίο εκ των τριών “B” του τριπτύχου σας (Booze, Boobs & Black Sabbath), ας πάμε στο πρώτο. Καλύτεροι δίσκοι για να κατεβάσετε ένα μπουκάλι του αγαπημένου σας “δηλητηρίου”;
Εδώ θα θέλαμε σελίδες αλλά με μια πρόχειρη σκέψη ας πούμε 5 καλές συντροφιές για ποτό: 1. Slayer – South of Heaven 2, Sepultura – Roots  3. Grip Inc. – Nemesis      4. Testament – The Gathering   5. Death – Individual thought Patterns.

-Αφού σας ευχαριστήσω για το χρόνο σας και σας ευχηθώ καλή συνέχεια, θα σας ρωτήσω κάτι αν και νομίζω ότι ξέρω την απάντηση… Booze, Boobs & Black Sabbath ή Peace, Pussy & Pot;
Όλοι οι καλοί και όλα τα καλα χωράνε… σας ευχαριστούμε και εμείς.

530

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 90 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.