ORACLE: “Beyond Omega”

Καταρχήν, να πω ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα album ανεξάρτητη παραγωγή, το οποίο κυκλοφόρησε κάπου τον Ιούλιο του 2016 αλλά μόλις τώρα έφτασε στο Rockway.gr.

Φυσικά όταν έχουμε να κάνουμε με μια νεοσύστατη μπάντα και μάλιστα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που αναλαμβάνει μόνη της το promotion, είναι επιτυχία και μόνο που έφτασε στα χέρια μας αυτό το promo pack.

Οι Oracle, λοιπόν, γεννήθηκαν αρχές του 2016 και μπήκαν φουριόζοι στη μουσική ζωή καθώς μόλις κάποιους μήνες αργότερα είχαν έτοιμο και κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Beyond Omega”. Ομολογουμένως το κουαρτέτο από την Alabama των ΗΠΑ έχει κάνει μια καλή δουλειά εδώ. Σίγουρα δεν ανακαλύπτει τον τροχό, αλλά το μελωδικό death/black τους είναι καλοπαιγμένο και πολύμορφο.

Αρχικά η αίσθηση που σου δίνει είναι μια μίξη των Behemoth με τους Cryptopsy. Παίρνει την ατμόσφαιρα των πρώτων και τα κιθαριστικά- grooves των δεύτερων, βάζει και μπόλικα blastbeats στο μίξερ και έγινε το γλυκό. Έλα όμως που η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και οι Oracle δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους κουβέντα. Από το “By The Hand Of Aestrea” και μετά (5ο τραγούδι του album) μπαίνει και μια μελωδική σουηδίλα στην εξίσωση που κάνει το album ακόμα πιο θελκτικό για τα αυτιά μου.

Υπάρχουν riff που θα θυμίσουν από Dissection μέχρι Amon Amarth, συναντάμε πλήκτρα που παίζουν σημαντικό ρόλο και η 6άδα τραγουδιών που ακολουθεί από το προαναφερθέν μέχρι και το κλείσιμο του δίσκου ανεβάζει το “Beyond Omega” ένα επίπεδο πάνω. Πραγματικά, κομμάτια σαν τα “On The Wings Of A Martyr”, “Beneath A Crimson Veil”, “The Cleansing” και το συγκλονιστικότατο “Blood Stained Epitaph”, αξίζουν να ακουστούν από κάθε οπαδό του μελωδικού death/black.

Το “Beyond Omega” έχει κυκλοφορήσει σε cd καθώς και digital μορφή που μπορείτε να βρείτε σε όλες τις γνωστές πλατφόρμες. Ρίχτε του ένα άκουσμα. Δε θα σας αρπάξει από τα μούτρα αλλά θα βρείτε ενδιαφέροντα πραγματάκια.

505