BETHLEHEM: “Bethlehem”

Περίεργη μπάντα οι Γερμανοί Bethlehem, δεν είναι;

Από τα group που λατρεύεις να αγαπάς ή να μισείς. Στα 25 χρόνια ζωής τους δεν έχουν σταθεί σε ένα είδος, ούτε μπορεί κάποιος να προσδιορίσει ακριβώς σε τι ύφος κινούνται.

Αυτό που τους προσδιορίζει συνήθως είναι η αίσθηση “αρρώστιας” που περικλείουν τα album τους όπως και η ακραία θεματολογία τους. Από εκεί και πέρα το νέο τους πόνημα δε θα μπορούσε να ξεφύγει από τα στεγανά που δεν έχουν. Μια σημαντική αλλαγή έχουμε στο μικρόφωνο. Αυτό περνάει στα χέρια της κυρίας Yvonne Wilczynska ή αλλιώς Onielar βασικής τραγουδίστριας και guitarist επί εικοσαετίας των Darkened Nocturn Slaughtercult.

Μια αλλαγή που δεν στοιχίζει στους Bethlehem καθώς η ψυχικά διαταραγμένη φωνή της Onielar δένει άψογα στη μουσική του group. Και μιας και είπαμε μουσική, τι θα ακούσουμε στο “Bethlehem”; Πολλά και διάφορα. Από το black/thrash του “Fickselbomber Panzerplauze” και του “Die Dunkelheit darbt”, στα suicidal-ατμοσφαιρικά περάσματα του “Kalt’ Ritt in leicht faltiger Leere” και του “Verderbnisheilung in sterbend’ Mahr” κι από εκεί στην αφηγηματική ασθένεια του “Gängel Gängel Gang”.

Τελικά τι είναι το νέο 8ο album των Γερμανών;  Ένα άκουσμα ανήσυχο σαν τους δημιουργούς του που αρνείται να μπει σε νόρμες και να συμβιβαστεί.

838