ACCEPT: “Restless & Live”

Ας το ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής…

Όσο κι αν λείπει σε μερικούς ο Udo, οι Accept με τον Mark Tornillo στα φωνητικά είναι ό,τι καλύτερο έχει κάνει σαν κίνηση η μπάντα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Κι όποιος τους έχει δει με αυτό το line-up ζωντανά, γνωρίζει πολύ καλά τι εννοώ…

Από το 2010 και για τρία συναπτά full length, το σχήμα ζει δεύτερη νιότη, η οποία ουσιαστικά αποτυπώνεται στο ολοκαίνουριο “Restless & Live”, το οποίο ηχογραφήθηκε στα πλαίσια της περιοδείας του σχήματος, για την προώθηση του “Blind Rage”, που κυκλοφόρησε το 2014.

Το tracklist είναι πραγματικά χορταστικό, με 27 κομμάτια συνολικής διάρκειας (σχεδόν) δυόμιση ωρών, με πάμπολλα highlight και κύριο ατού την ενέργεια που αποπνέει το συγκρότημα, όπως και τις ηλεκτρισμένες ερμηνείες του Tornillo. Προσωπικά πάντως  ξεχώρισα τις εκτελέσεις των  “London Leatherboys”, “Demons Night”, “Dying Breed”, “Final Journey”, “No Shelter”, “Midnight Mover”, “Son of a Bitch”, “The Curse”, “Flash Rockin Man”, “Fall of the Empire”, “Fast as a Shark”, “Metal Heart”, “Teutonic Terror” και “Ball to the Wall”.

Το “Restless & Live” θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η απάντηση του σχήματος στο “Back to the Roots” του Dirkschneider, μόνο που εδώ το group δεν περιορίζεται, ούτε εγκλωβίζεται, στο ένδοξο παρελθόν του, αλλά τιμά και το αναγεννημένο παρόν του, οπότε μιλάμε για κάτι διαφορετικό οπότε δεν υπάρχει λόγος ουσιαστικής σύγκρισης.

Η εν λόγω κυκλοφορία, επιστεγάζει το ρητό “ο παλιός είναι αλλιώς” με τους Accept να ταρακουνούν τους fan τους και να αφήνουν για μια ακόμη φορά το live στίγμα τους. Συνίσταται με ευκολία στους οπαδούς της μπάντας, όπως και στους απανταχού metalheads, μεγάλους και μικρούς. Κι άπαξ και δεν τους έχετε δει live, φροντίστε να το κάνετε.

613

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.