ETERNAL IDOL: “The Unrevealed Secret”

Τα έχουμε πει πολλές φορές για τον Fabio Lione, το εξαιρετικό λαρύγγι του, όπως και για την προσφορά του στη metal σκηνή.

Είναι γεγονός όμως πως τα τελευταία, αρκετά, χρόνια, τα σχήματα με τα οποία συνεργαζόταν (τα οποία δεν ήταν και λίγα), δεν ανταποκρίνονταν συνθετικά στα υψηλά επίπεδα που μας είχε συνηθίσει ο Lione (ποιος θα ξεχάσει, για παράδειγμα, τους φοβερούς Athena στο “A New Religion?”). Η φυγή του από τους Rhapsody of Fire μάλλον ήταν αναμενόμενη, ενώ η ένταξή του στους Angra δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Έτσι λοιπόν, ο Lione αποφασίζει να φορμάρει τους Eternal Idol, μια μπάντα που φλερτάρει έντονα με το female fronted στοιχείο, μιας και η Giorgia Colleluori μοιράζεται το μικρόφωνο με τον 43χρονο ιταλό, ενώ παράλληλα διαθέτει πολλά symphonic στοιχεία, ακουμπώντας παράλληλα και σε μερικές prog επιρροές. Το σχήμα ολοκληρώνουν οι Nick Savio (κιθάρα, ex-Hollow Haze), Camillo Colleluori (drums, Hollow Haze) και Andrea Buratto (μπάσο, Secret Sphere/ Hell in the Club).

Κι εγένετο “The Unrevealed Secret”, μια δουλειά η οποία δείχνει τον Lione πιο απελευθερωμένο, να κρατάει επιτέλους πιο γερά τα ηνία της καριέρας του, κάνοντας αυτό που γνωρίζει καλύτερα κι ενδεχομένως προτιμά. Ίσως η συμμετοχή της Giorgia Colleluori να γεννά ερωτήματα, αλλά ακούγοντας το δίσκο, θεωρώ εύστοχη την επιλογή να υπάρξει και δεύτερο πρόσωπο πίσω από τα φωνητικά, προκειμένου να υπάρξει σε σημεία η ανάλογη ποικιλομορφία. Όχι πως φτάνει τον σγουρομάλλη ερμηνευτή, αλλά αχρείαστη δεν τη λες κιόλας.

Από εκεί και πέρα, έχουμε να κάνουμε με ένα συμπαθέστατο δίσκο, με έμφαση στις πληκτράτες μελωδικές συνθέσεις κι εύπεπτη μεταλλική χροιά, που θα ευχαριστήσει το μέσο fan της σκηνής και θα χαρίσει όμορφες στιγμές σε όσους πίνουν νερό στο όνομα των Kamelot, των Avantasia και λοιπών παρόμοιων συγκροτημάτων.

Η χαρακτηριστική φωνή του Lione όμως δεν είναι το μόνο ατού του album. Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει από όλα τα μέλη, που -ελέω εμπειρίας- παρουσιάζουν αβίαστα το κάθε κομμάτι, δίχως ίχνος υπερπροσπάθειας ή επιτήδευσης, κάτι που βοηθάει το σύνολο του “The Unrevealed Secret”, παρότι δεν προτείνει κάτι καινούριο στο μουσικό ορίζοντα.

Εν ολίγοις, μια τίμια κυκλοφορία η οποία δε θα ταράξει κανενός τα ηχητικά νερά, αλλά θα βοηθήσει στην αρμονική πλεύση στα μελωδικά συμφωνικά πέλαγα του ιδιώματος, δίχως να χρειάζεται πολύ κουπί, μιας κι ο καπετάνιος ξέρει πολύ καλά τι κάνει και το πλήρωμα ακολουθεί πιστά το ναυτικό -μουσικό- δίκαιο.

535

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.