Moonspell, The Foreshadowing, Eleine (09/10/2016) Kύτταρο Live

Την Κυριακή το βράδυ, οι αγαπημένοι Πορτογάλοι της goth σκηνής Moonspell βρέθηκαν στην Αθήνα στα πλαίσια του “Road To Extinction Tour” τους και ήδη από το σχεδόν sold out της βραδιάς φάνηκε πως αυτήν την εμφάνιση ο κόσμος την περίμενε όσο λίγες το τελευταίο διάστημα.

Το line-up του tour συμπληρώνεται με δυο επιπλέον σχήματα και πρώτοι στη σκηνή βρέθηκαν οι Σουηδοί Eleine, που αντλούν το όνομά τους από την όμορφη vocalist τους. Με τον πρώτο ομώνυμο τους δίσκο κέρδισαν πολύ θετικές κριτικές και την εκτίμηση του κοινού που ασχολείται με τη symphonic metal. Στη live τους παρουσία κερδίζει τόσο η ιδιαίτερη φιγούρα της Eleine με τα αιθέρια φωνητικά της όσο και οι συνθέσεις τους που ήδη από τον πρώτο δίσκο έχουν καταφέρει να σταθούν με αξιώσεις στο εν λόγω ιδίωμα.

Οι Ιταλοί The Foreshadowing δραστηριοποιούνται εδώ και μία δεκαετία στον χώρο της goth/doom και έχουν τέσσερα full-length album στη διάθεσή τους, με το τελευταίο να έχει κυκλοφορήσει φέτος. Πρώτη εμφάνιση και για αυτούς επί αθηναϊκού εδάφους, με τον ήχο τους να θυμίζει αρκετά τις goth περιόδους των Paradise Lost και τους Type O Negative. Ημίωρο set και για τους Foreshadowing που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στη μαυρίλα του show.

Και η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε με την άνοδο των Moonspell στην σκηνή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ενθουσιώδους υποδοχής από τον κόσμο που είχε γεμίσει πλέον το Κύτταρο, γεγονός που ανταποδόθηκε σε κάθε επίπεδο αφού σε όλη τη διάρκεια οι Πορτογάλοι έδωσαν ένα show γεμάτο ψυχή.

Η αρχή έγινε, όπως θα ήταν αναμενόμενο, με αναφορές στο τελευταίο τους album, ενώ συνέχισαν με το Night Eternal και Opium που ανέβασαν ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία. Έχοντας να επιλέξουν μεταξύ πολλών κομματιών μέσα από μία εκτενή δισκογραφία, φρόντισαν να εντάξουν στο set κομμάτια που αγαπήθηκαν, καλύπτοντας τις απαιτήσεις του κοινού.

Η ατμόσφαιρα του show ήταν εκπληκτική, αφού ο ήχος ήταν άριστος και τόσο οι Moonspell απέδιδαν εξαιρετικά όντας ασταμάτητοι, αλλά και ο κόσμος συμμετείχε ακατάπαυστα σε όλη τη διάρκεια. Props, φωτισμός και εφέ βοήθησαν ακόμα περισσότερο. Ο επαγγελματισμός όλου του στησίματος και της διοργάνωσης είναι ακριβώς ό,τι θέλουμε να βλέπουμε σε κάθε live.

Το encore ήρθε λίγο πριν τις δώδεκα και η επάνοδος με τρία κομμάτια για το κλείσιμο σε πανηγυρικό κλίμα με το Full Moon Madness.

Είναι από τις εμφανίσεις που πραγματικά απολαύσαμε και μία από τις καλύτερες της season.

Μοοnspell setlist
Breathe (Until We Are No More)
Extinct
Night Eternal
Opium
Awake
Last Of Us
Medusalem
Ruin And Misery
Luna
Malignia
Vampyria
An Erotic Alchemy
Ataegina
Alma Mater
Everything Invaded
The Future Is Dark
Full Moon Madness

Photos: Ανδρέας Πανόπουλος

767

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.