ELECTRIC MOON

Μία από τις πιο γνωστές και αξιόλογες μπάντες του ψυχεδελικού ήχου έρχεται στην Ελλάδα στα πλαίσια του Smoke the Fuzz Fest, σε μία εμφάνιση που μάλλον πολλοί την περιμένουμε και την περιμέναμε για χρόνια! Οι Γερμανοί Electric Moon με τον χαρακτηριστικό γεμάτο εφέ ψυχεδελικό ήχο τους και με μότο το “Let it Flow”, αποτελούν ίσως την κορυφαία μπάντα στην εν λόγω σκηνή. Έχοντας κάνει tour σε όλη την Ευρώπη και παίζοντας σε πληθώρα festivals ήρθε η ώρα να προσγειωθούν στην Ελλάδα (για λογαριασμό του Smoke the Fuzz Fest). H μπασίστρια τους, Komet Lulu μας μιλά για αυτό καθώς και για άλλα περίεργα και φιλοσοφικά πράγματα.

Καλησπέρα, Lulu! Πρώτα από όλα χαίρομαι ιδιαιτέρως που είμαι σε θέση να πάρω συνέντευξη από μία από τις αγαπημένες μου μπάντες. Πείτε μου με λίγα λόγια πως ξεκινήσατε. Από πού ήρθε η ιδέα του ονόματος καθώς και του ψυχεδελικού σας τζαμαρίσματος;
Η ιδέα για να παίξουμε αυτή την μουσική απλά προέκυψε. O Pablo Carveval, ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος των Electric Moon, o Sula Bassana, κατά κόσμον Dave, και εγώ συναντηθήκαμε κάπως και σε όλους μας άρεσε η ιδέα του αυτοσχεδιασμού, έτσι στρωθήκαμε στο στούντιο του Dave, πατήσαμε το κουμπί record και απλά παίξαμε. Νιώσαμε μία απίστευτη επικοινωνία μεταξύ μας και έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε μία μπάντα μαζί.  Κι έτσι έγινε. Η πρώτη μας ηχογράφηση έγινε το πρώτο άλμπουμ μας. Σε ό,τι αφορά το όνομα τώρα. Βασικά, προέκυψε από το παλιό μου email το οποίο είχα για 10 χρόνια σχεδόν. Σκεφτήκαμε ότι ταίριαζε σαν όνομα σε αυτό το είδος της μουσικής, καθώς είχε κάποιο μυστηριακό touch. (γέλια)

-Ποιες είναι οι επιρροές σας; Τι συμβουλή θα δίνατε σε ένα καινούριο μουσικό;
Η συμβουλή μου είναι να το αφήσει απλά να κυλήσει! Να αφήσει τον ήχο να βρει τα δάκτυλά του. Απλά να παίξει και να δει τι θέλει να εξωτερικεύσει. Σε ό,τι αφορά τις επιρροές μας αυτές είναι η ζωή, η ψυχεδελική μουσική και όλα τα πράγματα που συμβαίνουν και γίνονται σκέψεις/συναισθήματα και τα στην πορεία γίνονται μουσική.

-Ποιο είναι η τωρινή σας σύνθεση; Πως βρεθήκατε όλοι μαζί;
Το τρέχον line-up μας είναι ο Sula Bassana (κιθάρα, εφέ, organ, synth),  Marcus Schnitzler (drums), Komet Lulu (μπάσο, εφέ, artworks, κάποιες φορές στο στούντιο φωνητικά, καμιά φορά synths). Συναντήσαμε τον Marcus το 2013 όταν δεν είχαμε ντράμερ και ψάχναμε έναν. Είχαμε έναν κοινό φίλο που έμενε στην περιοχή του και του είπε ότι ψάχναμε για ντράμερ. Έτσι μας κάλεσε και και τον ρωτήσαμε αν μπορούσε να βοηθήσει προσωρινά για το φθινοπωρινό μας τουρ το 2013.  Είπε ναι και από τότε έγινε ντράμερ μας. 

-Η μουσική σας είναι γεμάτη με αυτοσχεδιασμούς. Η σύνθεση των κομματιών είναι συγκεκριμένα δουλειά κάποιου από την μπάντα;
Η μουσική μας πάντα είναι αυτοσχέδια, αν δεν είναι κάποια διασκευή ή ένα μικρό sampler. Γράφουμε πάντα επιτόπου, το οποίο σημαίνει ότι είμαστε στούντιο και ο Dave έχει κάποια μελωδία στο κεφάλι του, για παράδειγμα. Αυτός παίζει και μας λέει τι φαντάζεται κι εμείς το κάνουμε. Μετά βγαίνει όπως βγαίνει το κομμάτι. Αλλά τις περισσότερες φορές απλά συμβαίνει. Σε ότι αφορά το στούντιο εκεί κάνουμε και τα overdubs. Το μόνο γράψιμο που με αφορά είναι κάποιοι στίχοι για τα φωνητικά. Ίσως να είναι καλύτερα αν δεν τους καταλαβαίνετε (γέλια).

-Επειδή είμαι και λίγο junkie με τους εξοπλισμούς πρέπει να σας ρωτήσω. Τι είδους εξοπλισμό χρησιμοποιείτε;
Κυρίως ροκ μουσικό εξοπλισμό θα έλεγα. Και τόνους από εφέ πεταλιών (γέλια).



-Τι θα λέγατε σε έναν fan που δεν έχει δει ποτέ του “Electric Moon” ζωντανά;
Να πάει στην τουαλέτα πριν το live (γέλια).

-Δώστε μου έναν ορισμό για την ψυχεδέλεια σύμφωνα με την εμπειρία σας.
Ψυχεδέλεια είναι κάτι το οποίο δουλεύει με την ψυχή σου. Έτσι, ψυχεδέλεια είναι τα πάντα, αν είσαι προετοιμασμένος για αυτήν, αν τη δεις. Εννοώ, απλά ξεκίνα να σκέφτεσαι για τη ζωή. Τι είναι πιο ψυχεδελικό από την ύπαρξη μας;

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σας καφές;
Οι πολλοί! Να πάρω έναν τώρα; Έναν καπουτσίνο πολύ δυνατό με πολύ γάλα, σας παρακαλώ. Ο Dave πίνει μία από τα ίδια και παρακαλώ, έναν latte για τον Marcus! Ευχαριστώ!



-Lulu, είσαι η μπασίστρια, αλλά παράλληλα έχεις δημιουργήσει και το artwork των περισσότερων άλμπουμ σας. Τα πιο πολλά έχουν μία αισθητική από τα μακρινά ’70s. Πως σου ήρθε να κάνεις όλα αυτά τα visuals και ποιες είναι οι επιρροές σουΑπλά συμβαίνει. Είναι απλά ένα είδος δικού μου visual art. Αλλά, η κύρια επιρροή μου είναι η μουσική. Δεν μπορώ να ζωγραφίσω χωρίς μουσική. Είναι σαν να ζωγραφίζω τον ήχο ή σαν ο ήχος να περνάει μέσα από τα χέρια μου. Δεν ξέρω ακριβώς πως να το εξηγήσω. Απλά ζωγραφίζω.

-Νομίζω είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε στην Ελλάδα. Ποιες είναι γενικά οι προσδοκίες σας;
Να συναντήσουμε τη Ζήνα. Και να πάρουμε κάποιες συμβουλές από τους Δελφούς. Αστειεύομαι! Είμαι σίγουρη ότι θα περάσουμε όμορφα. Ήμουν στην Ελλάδα σαν παιδί και πραγματικά αγάπησα τους ανθρώπους εκεί. Ελπίζω να γίνει το ίδιο με εμάς. 

-Τι πρέπει να περιμένει το κοινό από εσάς;
Ευτυχώς όχι πολλά. Απλά πολλούς αυτοσχεδιασμούς με ένα τεράστιο χαλί από ήχους που θα σχηματίζουν πλάσματα από θορύβους και όμορφες μελωδίες. Θα δούμε ή μάλλον θα ακούσουμε.

-Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Αν έχετε κάτι να προσθέσετε ή αν θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς σας η ώρα είναι τώρα.
Οκ, λοιπόν μη νευριάσετε που θέλω να βρω τη Ζήνα και να πάτε οπωσδήποτε τουαλέτα πριν το live! Και το πιο σημαντικό είναι ότι σας ευχαριστώ!

317