SMOKE THE FUZZ FEST 2016: HOWLER edition

Δελτίο τύπου

Η Smoke the Fuzz gigs περήφανα παρουσιάζει το πρώτο Smoke the Fuzz Fest!!!

Το πρώτο και μεγαλύτερο indoor festival της doom/stoner/sludge/psych/space/blues/post σκηνής στην Ελλάδα είναι γεγονός!!!

Η δεύτερή του έκδοση, το Howler edition, θα λάβει χώρα το Σάββατο 22 Οκτώβρη στην Ιερά Οδό (Ιερά Οδός 18-20) και περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό lineup των μεγαλύτερων και σημαντικότερων ονομάτων της παγκόσμιας stoner/psych/space/blues rock σκηνής :

ALL THEM WITCHES
EARTHLESS
CAUSA SUI
ELECTRIC MOON
SIENA ROOT
YURI GAGARIN

σε μία συνύπαρξη χωρίς προηγούμενο για τα διεθνή δεδομένα !!

Προπώληση μέσω viva.gr και του δικτύου συνεργατών του:
Online στο
https://www.viva.gr/tickets/music/gagarin205/smoke-the-fuzz-fall-of-doom-edition/
Τηλεφωνικά στο 11 876
Σε φυσικά σημεία : καταστήματα Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt και Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

facebook event

Η Smoke the Fuzz πρωτοπορεί, συγκεντρώνοντας τεράστια διεθνή ονόματα του heavy χώρου σε μία σκηνή, δημιουργώντας έτσι το πρώτο και μεγαλύτερο indoor festival αποκλειστικά για τους λάτρεις των doom/stoner/sludge/psych/space/blues/post ήχων στη χώρα μας! Τρία διαφορετικά editions σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες καταρτίστηκαν με γνώμονα το ύφος των μπαντών, έτσι ώστε κάθε μέρα να αποτελεί έναν πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα μουσικό μαραθώνιο που θα ικανοποιεί τις επιθυμίες των οπαδών κάθενός από τα αγαπημένα μας μουσικά είδη. Πρόκειται για ένα μόρφωμα ξεχωριστό στη σύλληψη και την ταυτότητά του, καθώς το lineup κάθε ημέρας είναι παγκοσμίως μοναδικό, δεν ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο tour, ούτε αποτελεί προέκταση ή αντιγραφή κάποιου άλλου διεθνούς festival. Τα συγκροτήματα επιλέχθηκαν ένα προς ένα και μάλιστα πολλά ως one-offs, ακόμα και από την άλλη άκρη του Ατλαντικού! To Smoke the Fuzz Fest έχει όλο το πακέτο: Μπάντες απωθημένα του ελληνικού κοινού εδώ και χρόνια (Bongzilla, Sons of Otis, Causa Sui, Electric Moon), μπάντες με τις οποίες ήδη έχουμε χτίσει μια αμίμητη σχέση αγάπης (Yob, Earthless, Dopethrone, All Them Witches, Suma, Siena Root, Black Cobra), επιλεκτικές special εμφανίσεις (Cult of Luna feat. Julie Christmas) και μπάντες που αποτελούν τις μεγαλύτερες «ελπίδες» του heavy underground (Yuri Gagarin, Love Sex Machine). Προκαλώντας, άμα τη ανακοινώσει, ένα σαρωτικό κύμα ενθουσιωδών αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη (και όχι μόνο) και τραβώντας ήδη έμπρακτα το ενδιαφέρον τεράστιου αριθμού οπαδών τόσο από ολόκληρη την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, είναι προφανές πως μιλάμε για τιτάνια προσπάθεια της Smoke the Fuzz, ένα μουσικό εγχείρημα που βγάζει την Ελλάδα από το περιθώριο και την τοποθετεί στο επίκεντρο του φεστιβαλικού χάρτη της Ευρώπης. Μία συγκλονιστική μουσική «Λερναία Ύδρα» με τρία κεφάλια, ένα μοναδικό festival για ένα μοναδικό κοινό και αναμφισβήτητα, μια πολιτισμική εμπειρία από την οποία δεν πρέπει να λείπει κανείς.

Η δεύτερή του έκδοση, το Howler edition, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 22 Οκτώβρη στην Ιερά Οδό (Ιερά Οδός 18-20), είναι αφιερωμένη στον stoner/psych/space/blues rock ήχο και περιλαμβάνει τα πιο βαριά ονόματά του : All Them Witches, Earthless, Causa Sui, Electric Moon, Siena Root και Yuri Gagarin μοιράζονται για πρώτη φορά παγκοσμίως την ίδια σκηνή !!

ALL THEM WITCHES
Η ανταπόκριση και η αγάπη του ελληνικού κοινού μετά το πρώτο, sold out live τους στο Gagarin, δε μπορούσε να μείνει αναπάντητη. Έτσι, τα θαυματουργά παλικάρια από το Tennessee επιστρέφουν για να δείξουν ακόμα μια φορά γιατί όλη η heavy κοινότητα «κρέμεται» από τις χορδές τους. Κάθε δίσκος εξερευνά και νέες πτυχές του ταλέντου τους και σε όλες τις πτυχές παίρνουν άριστα. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι άλλωστε, όταν μόλις σε 4 χρόνια καριέρας έχουν καταφέρει να μαγνητίσουν το βλέμμα μουσικόφιλων από όλες τις κατηγορίες; Τα μελαγχολικά blues του νότου μπλέκονται με ψυχεδελικές ανησυχίες, ηλεκτρισμένα heavy riffs και  τελευταία, μία μοναδική και σύγχρονη post/ indie αύρα (όπως απέδειξαν στο Dying Surfer Meets His Maker το οποίο έτυχε καθολικής αποδοχής από οπαδούς και κριτικούς). Πρόκειται για μία πολυεπίπεδη μουσικά μπάντα, η οποία όμως έχει ως ακρογωνιαίο λίθο στη μουσική της το συναίσθημα, παράγοντας κομμάτια που μιλάνε κατευθείαν στην ψυχή των ακροατών.

Στο ενεργητικό τους έχουν 4 albums που περιέχουν μόνο ύμνους, και μάλιστα ύμνους που το ελληνικό κοινό τίμησε δεόντως με τη φωνή και τη συμμετοχή του στο προηγούμενο live, κάτι που σίγουρα θα ξανασυμβεί και μάλιστα σε μεγαλύτερη κλίμακα. Η άνεση και ο επαγγελματισμός με τον οποίο εμφανίστηκαν ως δεύτεροι headliners μετά τους ιστορικούς Asteroid είναι ενδεικτικό για τι βεληνεκούς (και ικανοτήτων) entertainers μιλάμε. Και μόνο η σκέψη πως θα ξαναβιώσουμε τα μαγικά κομμάτια των Lightning At The Door, Our Mother Electricity και Dying Surfer Meets His Maker μας κάνει να αναρωτιόμαστε πόσο γρήγορα μπορεί να φτάσει ο Οκτώβριος. Μεθυστικά heavy rock περάσματα, blues εξαίρετης ποιότητας και μία μαγική φωνή που εκλιπαρεί το κοινό να ακολουθήσει σε ξέφρενα sing along είναι αυτά που υπόσχονται οι All Them Witches και, όπως ακριβώς και στην προηγούμενη συναυλία, είμαστε σίγουροι πως θα εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους και με το παραπάνω. Αυτό το billing διεθνών προδιαγραφών δε θα μπορούσε παρά να κλείνει με μία αγαπημένη μπάντα του ελληνικού κοινού, μία μπάντα φαινόμενο.
http://www.allthemwitches.org/
https://allthemwitches.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/allthemwitches/

EARTHLESS
Το τρίο που άλλαξε τον τρόπο που ακούμε μουσική τα τελευταία 10 χρόνια, τόσο απλά. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο αριθμός των νέων μπαντών που αποφάσισαν και αυτές να σολάρουν προς το διηνεκές  εκτοξεύθηκε μετά την κυκλοφορία των “Sonic Prayer” και “Rhythms From A Cosmic Sky” και όμως οι Earthless παραμένουν χωρίς αμφιβολία οι κορυφαίοι. Οι μουσικόφιλοι αναρωτιόντουσαν «Πόση ώρα μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον του ακροατή ένα solο»; Και οι Earthless απάντησαν «Αν στην κιθάρα έχεις τον Isaiah Mitchell, μάλλον για πάντα». Με τον κίνδυνο να ακουστούμε αιρετικοί, πολλοί  κιθαρίστες έχουν προβάλλει την αξίωση πως είναι οι δεύτεροι Jimi Hendrix, όμως μόνο ένας έχει φτάσει τόσο κοντά στον υπέρτατο δάσκαλο.  Είναι αδιανόητο πώς μπορεί ένας άνθρωπος να παράγει τις τέλειες νότες σε μία κιθάρα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, και όμως, όσοι παρευρέθηκαν εκείνη την θαυματουργή νύχτα του Νοεμβρίου, πριν 2 χρόνια στο ΑΝ, μπορούν να ορκιστούν ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό καθώς για 80 λεπτά προσπαθούσαμε να κρατήσουμε τα σαγόνια μας στη θέση τους, αφενός λόγω της πιθανώς καλύτερης ψυχεδελικής funky παράστασης που έχει δώσει κιθαρίστας επί ελληνικών χωμάτων, αφετέρου λόγω του μυθικού, κοσμογονικού rhythm section των Mario Rubacalba και Mike Eginton.

Τα «στρώματα» ήχου που παράγει, η απόλυτα υπερβατική και εξωγήινη σχέση που έχει με την κιθάρα του ο Isaiah Mitchell, το επίπεδο έκστασης που δημιουργούν οι απέραντες κλιμακώσεις, όλα αυτά προσφέρουν μια ευρύτατη παλέτα χρωμάτων και αισθήσεων από τα οποία ο καθένας μας θα διαλέξει πώς να ζωγραφίσει το νοητικό του καμβά για όσο διαρκεί αυτή η μοναδική νιρβάνα της ζωντανής εμφάνισης των Earthless. Μετά το live- αποκάλυψη του 2014 και με ένα νέο split με τους Harsh Toke στη φαρέτρα τους, οι αυτοκράτορες του blues/psychedelic jamming επιστρέφουν για να μας χαρίσουν ξανά ρυθμούς κοσμικών φαντασιώσεων, μία βαθύτατα συναισθηματική instrumental εμπειρία κατά τα πρότυπα των μακρύτατων αυτοσχεδιασμών του Jimi Hendrix και του Randy Hansen. Είμαστε σίγουροι πως, ακριβώς όπως πριν 2 χρόνια, όταν κλείσουν οι ενισχυτές, θα έχουμε μείνει και πάλι άφωνοι.
http://earthless.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/earthlessrips/

CAUSA SUI
Ναι, πιστέψτε το, δεν είναι κάποιου είδους κακόγουστο αστείο. Οι βασιλιάδες του καλοκαιριού, οι Δανοί άρχοντες της προοδευτικής ψυχεδέλειας, θα βρεθούν στην Ελλάδα για το Smoke the Fuzz Fest, παρόλο που πλέον οι ζωντανές τους εμφανίσεις μετριούνται κάθε χρόνο στα δάχτυλα τους ενός χεριού. Αν οι προηγούμενες μπάντες προσπάθησαν βήμα-βήμα να εξερευνήσουν τα όρια του jamming, με το χέρι στην καρδιά λέμε πως οι Causa Sui ποτέ δεν γνώρισαν όρια. Ο ψυχεδελικός/jazz/fusion παροξυσμός που δημιουργούν δεν έχει προηγούμενο. Είναι μια από τις ελάχιστες μπάντες που μπορεί κάποιος να αποκαλέσει «μοναδικές» χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι ελάχιστα αυτά που μπορούμε να πούμε για τους ίδιους τα οποία να μην τα έχει πει η μουσική τους. Τι να γράψουμε για τους ανθρώπους που σημάδεψαν τα καλοκαίρια μας με την τριπλέτα των Summer Sessions, καταφέρνοντας να αιχμαλωτίσουν τους ήχους, τις αισθήσεις και την αύρα μια ολόκληρης εποχής του χρόνου; Πώς να περιγραφεί η μετάβαση από την αιθεροβάμονα ομορφιά των υπνωτιστικών και γαλήνιων περασμάτων τους, στα ξέφρενα, τεχνικά και συνάμα τόσο ξεσηκωτικά jazz/fusion όργια που δημιουργούν, καθιστώντας αδύνατο να πιστέψουμε πως τέτοια πληθώρα ήχων δημιουργείται από 4 μόλις άτομα; Και όμως τα καλά νέα δε σταματούν εδώ. Οι Δανοί έρχονται κουβαλώντας στις αποσκευές τους το “Return To Sky”  του 2016, το οποίο θα τολμήσουμε να πούμε πως τους βρίσκει στην κορωνίδα της δημιουργικής τους έξαρσης, ίσως σε ανώτερο επίπεδο και από το συγκλονιστικό  “Euporie Tide” του 2013, καθιστώντας πλέον αυτούς τους 4 ιερείς της τέχνης μέσα στους σημαντικότερους μουσικούς που έχει γνωρίσει η γενιά μας. Τόσα είδη, τόσα μουσικά όργανα, τόσες μουσικές φιλοσοφίες συγχέονται μέσα σε ένα και μόνο μόρφωμα. Αν η μουσική μπορεί να περιγραφεί σαν ωκεανός, τότε οι Causa Sui είναι ένα γιγάντιο κύμα που μέσα του περικλείει τις 5 τελευταίες δεκαετίες της rock και τόσων άλλων ειδών. Μία μπάντα που σχεδόν ποτέ δεν παίζει πλέον ζωντανά και όμως θα έχουμε την τιμή να την παρακολουθήσουμε στην χώρα μας. Μια σπάνια μπάντα για ένα σπάνιο κοινό.
http://elparaisorecords.com/artists/causa_sui
https://www.facebook.com/causasuiband/

ELECTRIC MOON
«Θέλουν να γιορτάζουν την αγάπη για τη μουσική μαζί με το κοινό και το υψηλότερο σημείο επικοινωνίας επιτυγχάνεται όταν φτάνουν στο σημείο της συμβίωσης του κοινού μαζί με την μπάντα». Έτσι περιγράφουν το έργο τους οι ίδιοι οι acid rockers από την Γερμανία και οι προσδοκίες για την πρώτη εμφάνιση τους στην Ελλάδα έχουν αγγίξει ύψη στρατόσφαιρας. Βέβαια, αν λάβουμε υπόψη μας τα ψυχεδελικά όργια που έχουν καταγράψει οι Electric Moon σε τόσους δίσκους και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δεν αποκλείεται να νιώσουμε πως όντως βρισκόμαστε στη στρατόσφαιρα όταν ξεδιπλωθεί μπροστά μας το psychedelic jamming υπερθέαμα που μας προετοιμάζουν. Οι εμφανίσεις τους σε Duna Jam και Roadburn αποτελούν μύθους μεταξύ της heavy/ ψυχεδελικής κοινότητας και επιτέλους, μετά από χρόνια προσπαθειών, ένα μεγάλο συναυλιακό απωθημένο του ελληνικού κοινού θα φτάσει στην ολοκλήρωση του. Αν χαζέψατε με την εμφάνιση των Cosmic Dead και των Οzric Tentacles πριν μερικούς μήνες, φανταστείτε αυτές τις δύο φιλοσοφίες μουσικής συγκερασμένες σε ένα μαγευτικό, ατέρμονα εξελισσόμενο τέκνο. Ταγμένοι στους διαστημικούς ήχους, στην ηλεκτρονική μανία και στην εξερεύνηση των ορίων του έγχορδου jamming, οι Electric Moon αλλοιώνουν την έννοια του χρόνου και ξεδιπλώνουν τις πτυχές της μουσικής φαντασίας για χάρη της τέρψης, της ενδοσκόπησης, του ταξιδιού και της κάθαρσης του ακροατή. Για να είμαστε ειλικρινείς, αν κρίνουμε από το Inferno του 2011, την αλχημιστική συνύπαρξη με τους Papir στο Papermoon Sessions και ιδιαίτερα πλέον από το τελευταίο συγκλονιστικό αριστούργημα Theory of Mind, μάλλον το έγχορδο jamming των Electric Moon δε γνωρίζει όρια. Περαιτέρω λόγια περιττεύουν για τέτοιες μπάντες. Ετοιμάστε τους νευρώνες του εγκεφάλου σας, γιατί πρόκειται να δεχθούν ψυχεδελική επίθεση αυτοσχεδιασμών από άλλες διαστάσεις.
http://www.electricmoon.de/
http://electric-moon.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/ElectricMoonOfficial/

SIENA ROOT
Οι δεύτεροι Σουηδοί της ημέρας είναι αυτό που θα λέγαμε «παλιές καραβάνες» και αγαπημένοι του Ελληνικού κοινού. Ξεκινώντας την πορεία τους αρκετά πριν την έκρηξη του vintage/retro rock (παρόλο που το μαγευτικό “A New Day Dawning” βγήκε το 2004, το συγκρότημα ήταν ενεργό από τα τέλη των 90’s), οι Siena Root έχουν αποτελέσει σημείο αναφοράς για δεκάδες (το λιγότερο) μπάντες που αποφάσισαν να ασχοληθούν με αυτόν τον ήχο και τα όποια παρακλάδια του. Μια μπάντα που φημίζεται για τον εξοπλισμό της και την αυθεντικότητα του ήχου της, σε σημείο που οι χρονολογίες έκδοσης των δίσκων της να μοιάζουν με αστείο και  να αφήνουν τους οπαδούς πεπεισμένους πως πρόκειται για μουσικούς των early 70’s οι οποίοι βρίσκονται στο σήμερα χάρη σε κάποιο χωροχρονικό ταξίδι. Μαγικά πλήκτρα βαθύτατα εμπνευσμένα από τους πρώιμους Deep Purple και τους Uriah Heep, riffs αγνού rock κατά τις διδαχές των Cream και των Doors, boogie blues αλά Peter Green και Canned Heat, σημαντικές ethnic επιρροές από την Ανατολή και ένας αέρας ψυχεδέλειας από το San Francisco βράζουν στο βαθύ καζάνι των αγαπημένων Σουηδών και αναδίδουν αρώματα Woodstock και progressive folk ραψωδιών, ήχους από τη γη και τις ρίζες της και ένα πρωτόγονο συναίσθημα έλξης για τις νότες που πλανιούνται στο χώρο. Δουλεύοντας συνεχώς με νέους μουσικούς για να φρεσκάρουν τις ιδέες τους, χρησιμοποιώντας όργανα όπως το σιτάρ, το μαντολίνο κ.α., οι Siena Root σε κάθε δίσκο ακούγονται διαφορετικοί και όμως τόσο ποιοτικά αξιόπιστοι. Κάθε μία από τις δισκογραφικές τους προσπάθειες αποτελεί ένα ξεχωριστό ταξίδι, διαφορετικό από το προηγούμενο και ταυτόχρονα εξίσου όμορφο, είτε μας χαρίζει vintage rock δυναμίτες (“Waiting for the sun”), είτε μας ταξιδεύει με έξοχα μακροσκελή folk/prog πονήματα (“Reverberations”). Όσο για τις live εμφανίσεις τους, ας αρκεστούμε στο κοινό μυστικό πως δίνουν μία απρόσμενη και ακόμα πιο ελεύθερη χροιά στο ήδη πανέμορφο υλικό τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ελληνικό κοινό είναι έτοιμο να υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες το root rock των «νονών» των Blues Pills και τόσων άλλων αγαπημένων μπαντών.
http://sienaroot.com/
https://www.facebook.com/sienaroot/

YURI GAGARIN
Έχοντας στο μυαλό μας πως στη μυθολογία ο Έρεβος παρουσιάζεται ως το υλοποιημένο Χάος που συμβολίζει την απεραντοσύνη του σκοταδιού, τότε η ψυχεδέλεια των Yuri Gagarin μπορεί να χαρακτηριστεί πανέμορφα ερεβώδης. Οι Σουηδοί μπορεί να σκαρφάλωσαν ψηλά στις λίστες των συντακτών και να έλαβαν αποθεωτικές κριτικές για το περυσινό τους κόσμημα “At the Center of All Infinity”, όμως οι «φύλακες» του heavy underground έτριβαν τα μάτια τους ήδη από το εξωφρενικό ομώνυμο ντεμπούτο του 2013, μια σκοτεινή sci-fi περιπλάνηση σε ξεχασμένες γωνιές του σύμπαντος, στην οποία οι Yuri Gagarin οπτικοποίησαν την βία του μαγευτικού κενού του διαστήματος μέσα από θορυβώδεις κιθαριστικές ενορχηστρώσεις, solos από το υπερπέραν και ηλεκτρονικά sound effects που λιώνουν εγκεφάλους. Το όραμα των Yuri Gagarin πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις με το “At the Center of All Infinity” αναγκάζοντας πλέον σχετικούς και μη να στρέψουν τα μάτια τους προς την κατεύθυνσή τους, καθιστώντας τους έτσι μια από τις μεγαλύτερες ανερχόμενες ελπίδες στον χώρο του ψυχεδελικού stoner η οποία βρήκε ξεχωριστή θέση στις καρδίες των ελλήνων συντακτών και fans αυτού του ήχου. Μία μπάντα αποκάλυψη, σε μία φάση της καριέρας της που κανένας δεν περίμενε να τη δει στην Ελλάδα, και όμως  στις 22/10/2016 θα βρίσκονται στην Αθήνα για να μοιράσουν απλόχερα ανατριχίλες με κομμάτια όπως το First Orbit και το Cluster of Minds. Ζωγραφίζοντας κοσμικά ηχοτόπια μυστηριωδών πλανητών, σαν κοσμοναύτες παγιδευμένοι σε ένα ατέρμονο ταξίδι προς το άγνωστο, οι Yuri Gagarin υπόσχονται όχι μόνο να αποδείξουν πως όντως αποτελούν το next big thing, αλλά και ότι η κοσμική τους βία θα αποτελέσει αναμφισβήτητα ένα από τα highlights του φεστιβάλ…
http://yurigagarinswe.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/yurigagarinspacerock/

Extra φυσικά σημεία προπώλησης θα ανακοινωθούν σύντομα.. Μείνετε συντονισμένοι… and keep Smoking the Fuzz..!!

http://smokethefuzz.com/
http://smokethefuzz.gr/
https://www.facebook.com/SmokeTheFuzzGigs
https://www.facebook.com/SmokeTheFuzzFestAthens/

Χορηγοί Επικοινωνίας:
http://www.viva.gr/
http://www.avopolis.gr/
http://www.rocking.gr/
https://www.rockway.gr/
http://www.rockinathens.gr/
http://www.rockoverdose.gr/
https://www.facebook.com/2smokingbarrels
http://rockaddiction.gr/
http://www.greekrebels.gr/
http://www.i-jukebox.gr/
http://www.metalpaths.com/
http://reckoninghour.com/
http://frapress.gr/
http://www.facebook.com/FullThrottleRadioShow
http://rockyourlife.gr/
http://www.afternoiz.com/
http://www.allaboutmusic.gr/
http://metalinvader.net/
http://www.soundgaze.gr/
http://www.southernrock.gr/
http://www.evart.gr/

252