WITCHCURSE

Οι Witchcurse είναι μια ανερχόμενη Heavy Metal μπάντα από τη Θεσσαλονίκη και πριν λίγο καιρό, έπειτα από διάφορες κασέτες και singles, κυκλοφόρησαν το παρθενικό τους άλμπουμ “Heavy Metal Poison”. Το Rockway μίλησε με τον τραγουδιστή-μπασίστα, Possessed, για τη μπάντα και για (τι άλλο;!) Heavy Metal!

Δώσε μας ένα σύντομο βιογραφικό της μπάντας.
Δημιουργηθήκαμε το 2005 σαν τρίο. Μην πάει όμως ο νους σας στο πονηρό! (γέλια). Εγώ μπάσο/φωνή, Necromartyr στη κιθάρα και L-Drak στα τύμπανα. Κάναμε πολλά live έτσι και βγάλαμε και ένα rehearsal tape. Τον επόμενο χρόνο έφυγε ο κιθαρίστας και στη θέση του ήρθε ο τωρινός μας, γνωστός και ως Stinky. Συνεχίσαμε με live και ένα demo συν μία live tape. Εκεί το 2008 πήραμε την απόφαση να πάρουμε και δεύτερη κιθάρα και έτσι στο κόλπο μπήκε και ο Necro. Με αυτή τη σύνθεση και έχοντας 3 κασέτες σαν δισκογραφία παίξαμε live στην Πορτογαλία όπου και επικράτησε ένας χαμός, πραγματικά πρωτόγνωρος για εμάς. Αυτό το ταξίδι σηματοδότησε δύο πράγματα για εμάς. Το πρώτο ότι δεν την παλεύαμε άλλο με τον μέχρι τότε drummer μας, κυρίως λόγω ασυνεννοησίας χαρακτήρων, για αυτό και τον διώξαμε. Το δεύτερο ήρθε λίγες μέρες μετά. Είχαμε ήδη κλείσει live στη Θεσσαλονίκη με τους Tokyo Blade και ευτυχώς το νέο απόκτημα στα drums (σ.σ. Paul) ήταν αστέρι και έβγαλε τα κομμάτια μέσα σε μια εβδομάδα. Στο live για ακόμα μια φορά μας είδαν παγερά οι παρευρισκόμενοι όπως συνήθιζαν από τότε που ξεκινήσαμε. Θα μπορούσα να πω και χλευαστικά. Έτσι πήραμε την απόφαση να μην ξαναπαίξουμε στην Ελλάδα για πολύ καιρό και να ψάχνουμε συνέχεια live στο εξωτερικό. Και πραγματικά δικαιωθήκαμε! Έγινε mini tour στη Γερμανία, 3 εμφανίσεων, ως support στους Metalucifer, ένα live στη Βουλγαρία και μόλις κλείσαμε μια ολοκληρωμένη Ευρωπαϊκή περιοδεία. Όλο αυτό το διάστημα κυκλοφορήσαμε ακόμα ένα demo tape (2009) που κόπηκε από την Πορτογαλική Herege Warfare Prod., ένα split 7” ep με τους Φιλανδούς Witchtiger από τη Metal Warning Records, ένα Split 12” με τους Ιταλούς Witchunter από Heavy Forces Records και καταλήξαμε στο δίσκο που κυκλοφόρησε τώρα!

Witchcurse_mini

Πως περιγράφεις τη μουσική σας, ποιες οι επιρροές και ποια η θεματολογία σας;
Η μουσική μας είναι heavy metal με μια μεγάλη κλίση προς τον ΝWΟΒΗΜ ήχο. Σιχαινόμαστε τον όρο 80s metal. Ένα είναι το metal. Τα άλλα είναι μαλακίες των περιοδικών και των εταιριών, όπως είναι άλλωστε γνωστό σε όλους εμάς τους πραγματικούς μεταλλάδες! Υπήρχε και θα υπάρχει, είτε στο underground, είτε με mainstream αναλαμπές! Τα συγκροτήματα που μας έχουν επηρεάσει πάρα πολύ είναι Angelwitch, Venom, Blitzkrieg, Cloven Ηoof, Running Wild κλπ.

Τι χρειάζεται για να γράψεις ένα κομμάτι που να σε εκφράζει;

Witchcurse_mini


Με τόσες μαλακίες που συμβαίνουν γύρω μας δεν είναι δύσκολο να σου έρθει η έμπνευση για ένα οργισμένο τραγούδι! Είτε θα είναι για το σύστημα είτε για την θρησκεία, είτε για οτιδήποτε άλλο. Τώρα μουσικά, για να βγει ένα κομμάτι καλό σίγουρα πρέπει να υπάρχει χρόνος και άνεση. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε πού πολλές μπάντες, οι οποίες γίνονται mainstream μετά από ένα δύο καλούς δίσκους, αρχίζουν να γράφουν πατάτες!

Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι για μια Ελληνική μπάντα να παίζει αυτή τη μουσική που υπηρετείτε;
Στις μέρες μας νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει το στάδιο πρωτογονισμού που επικρατούσε σε παλαιότερες εποχές στην Ελλάδα σε σχέση με το metal. Πλέον υπάρχουν και τα μηχανήματα και οι άνθρωποι για παραγωγές, άλλα και χώροι για live. Σίγουρα ένα πρόβλημα, το οποίο όμως είναι παγκόσμιο, είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν πολλοί heavy metal- άδες. Εννοώ νέο αίμα, μιας και άλλες είναι οι μόδες που επιτάσσει το mainstream metal. Το πιο δύσκολο όμως είναι ότι είμαστε αρκετά απομακρυσμένοι από το κέντρο των metal εξελίξεων που βρίσκεται κυρίως στην κεντρική Ευρώπη. Δικαιολογίες όμως για τεμπελιά σε εμάς τουλάχιστον δεν έχουν θέση! Αρκεί να το παλέψεις λίγο παραπάνω και σίγουρα θα την βρεις την άκρη!

Τι απήχηση έχει μέχρι στιγμής ο νέος σας δίσκος “Heavy Metal Poison”;
Ο δίσκος πάει πραγματικά πολύ καλά! Σε σημείο που ούτε εμείς δεν περιμέναμε! Πρόσφατα μίλησα με την εταιρία μας που έκανε την κοπή σε cd (σ.σ. Inferno Records- Γαλλία) και μου είπε ότι έχει δώσει μέχρι στιγμής περίπου 400 cd και αν βάλουμε και τα περίπου 150 cd που έχουμε δώσει εμείς σαν μπάντα, σημαίνει περίπου 550 cd σε ένα τρίμηνο κυκλοφορίας! Επίσης και οι κόπιες μας από τη βινυλιακή έκδοση έχουν εξαντληθεί εδώ και καιρό αν και δεν έχω αυτή τη στιγμή ακριβή εικόνα πόσες κόπιες έχει δώσει και η εταιρία που το έκοψε (σ.σ. Ηeavy Forces Rec.).

Witchcurse_mini

Από θέμα συναυλιών πώς κινήστε; Είναι εύκολη η διοργάνωση ή η συμμετοχή σε ένα live event;
Το παν για εμάς είναι οι συναυλίες! Πραγματικά ζούμε για να κάνουμε συναυλίες και ταξίδια. Ναι, δεν είχαμε ποτέ κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στο να κλείσουμε συναυλίες. Ακόμα και με τις δουλειές μας πάντα τα βολεύαμε κάπως. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι μπάντα που δεν κάνει συναυλίες δεν είναι μπάντα! Εκτός ποια αν είναι one-man band ή κάτι τέτοιο!

Ποια ήταν τα καλύτερα album που άκουσες τη χρονιά που πέρασε;
Τώρα δεν ξέρω αν πρέπει να μιλήσω για παλιούς δίσκους που ανακάλυψα πέρσι ή μόνο για νέες κυκλοφορίες . Άλλα υποθέτω μάλλον το δεύτερο… Μου άρεσε πολύ το ep μιας μπάντας από Χιλή, οι Axe Βattler, όπως και ακόμα ένα νοτιοαμερικανικό group από Περού, oι Cobra. Και τα δυο κυμαίνονται σε φάση αλήτικου και αρκετά βρώμικου heavy metal βρετανικής σχολής. Και για να φύγουμε από τα εξωτικά μέρη, απίστευτο ήταν και το ep των Skullfist αλλά και ο δίσκος των High Spirits. Επίσης ξεχώρισα και μια γκρουπάρα από Πορτογαλία που παίζει μια μίξη thrash/black με πολλά στοιχειά heavy. Είναι βασικά αυτό το στιλ που λέω πραγματικό black metal και όχι Mickey Μouse βαμμένοι clown! Αυτοί για τους οποίους μιλάω λέγονται Inquisitor και έχουν βγάλει μόλις ένα demo!

Κλείσε τη συνέντευξη όπως θέλεις.
Ψόφος στους υπέροχους πολιτικούς και εργοστασιάρχες μας και τις κρίσεις τους που μας χώνουν βαθιά το αγγούρι, και heavy metal μια ζωή!! Γιατί στο τέλος αυτό θα νικήσει!!

Συνέντευξη: Ανδρέας Ανδρέου

300