TRUCKFIGHTERS: “V”

Πέμπτο ολοκληρωμένο album και πρώτο μέσω της Century Media για το φοβερό σουηδικό τρίο, που έχει δημιουργήσει ένα βασικό κορμό οπαδών στη χώρα μας, τόσο που να τους αποθεώνει πρόσφατα και στο Los Almiros Fest.

2 χρόνια μετά το χορταστικό “Universe” (review), επιστρέφουν και πάλι να μας ταξιδέψουν στη δική τους μοναδική διάσταση, έχοντας αυτή τη φορά την υποστήριξη μιας έμπειρης εταιρείας.

Ένα ήρεμο ξεκίνημα γίνεται με το “Calm before the storm”, που σταδιακά ανεβαίνει σε ένταση και το επόμενο “Hacksaw” δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα άκρως προσωπικό και συναισθηματικό album με τους Truckfighters να θυμίζουν Greenleaf, την εποχή που τα φωνητικά έκανε ο Ozo.

Το σήμα κατατεθέν είναι και πάλι η κιθάρα του Dango, που πλέον είναι όσο αναγνωρίσιμη είναι και η γεύση του γύρου. Το μπάσο έχει δέσει ακόμη περισσότερο με τα τύμπανα, με αποτέλεσμα εξαίσια τραγούδια σαν το “The 1” και η παραγωγή είναι πιο ογκώδης από ποτέ.

Τα τραγούδια και πάλι είναι μεγάλης διάρκειας, αλλά τόσο γεμάτα από διαστημική ενέργειας και πανέμορφα riffs που δεν καταλαβαίνεις πως περνάει ο χρόνος. Όλα τα κομμάτια έχουν κάτι το μοναδικό και το “V” θα τελειώσει με το έπος “Storyline”.

Ίσως κατηγορηθώ για έλλειψη αντικειμενικότητας, αλλά αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται την αξία των Truckfighters, του κλείνω άμεσα ραντεβού με ΩΡΛ.

455

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.