TRUCKFIGHTERS: “Universe”

Τους μιλήσαμε (link), τους είδαμε να διαλύουν το ΑΝ Club (link) και τους σφίξαμε το χέρι βγάζοντας μαζί τους φωτογραφίες.

Αλλά το σημαντικότερο ήταν πως ακούσαμε για πρώτη φορά ζωντανά δύο κομμάτια από το νέο τους album, “Universe”. Τα “The Chairman” και “Mind Control”.

Τώρα, έχουμε στα χέρια μας ολόκληρο το album για να το αξιολογήσουμε προσεκτικά.

5 χρόνια μετά το πανέμορφο “Mania” (αξεπέραστο κομμάτι το “Monte Gargano”) επιστρέφουν ξανά οι Σουηδοί Truckfighters με το μυστικισμό που προσφέρει το διάστημα.

Με γκρούβα της ερήμου και το “Mind Control” να ανοίγει το album τα πράγματα, με κομμάτι που μάλλον μιλάει για την πλύση εγκεφάλου, στην οποία υποβάλλεται ο σύγχρονος ανθρώπινος νους (“…runaway from mind control…”). Η μικρή του διάρκεια το κάνει ιδανικό promo για ραδιοφωνικούς σταθμούς και δίνει τη σκυτάλη στο εξαιρετικό “The Chairman”, το οποίο κυκλοφόρησε νωρίτερα ως maxi single και έχει και το δικό του video clip. Ξεκινά με ένα τυπικό κιθαριστικό παιχνίδισμα του Dango και αποδεικνύει πως είχαν δίκιο να εμπιστευτούν τα τύμπανα στον νεαρό Poncho.

Στη συνέχεια ακολουθεί άλλο ένα από τα hits του album, το σχεδόν πεντάλεπτο “Prophet” (και αυτό με δικό του video clip), το οποίο είναι ότι πιο κοντινό σε μπαλάντα μπορούν να κάνουν οι Truckfighters και είναι ένα κομμάτι που μπορεί να τους βοηθήσει να αποκτήσουν ακόμα περισσότερους θαυμαστές.

Η ύπουλη εισαγωγή του “Get lifted” σε προετοιμάζει για κάτι πολύ ταξιδιάρικο και δείχνει για ακόμη μια φορά πως η Truckfighters ξέρουν ακριβώς τη ζητούν από τον ήχο τους, σε μια όμορφα περιποιημένη παραγωγή.

Μετά έρχεται το “Convention”, που λόγω διάρκειας θα μπορούσε να είναι punk κομμάτι, αφού στα μόλις 1:42 αναπτύσσει και ολοκληρώνει την ιδέα του συνθέτη του.

Το “Dream Sale” στη συνέχεια, να αποτελεί μια ακόμη όμορφη στιγμή του δίσκου, με το tempo να εναλλάσσεται περίφημα κατά τη διάρκεια του και στο τέλος, έρχονται 14 λεπτά με τον τίτλο “Mastodont”. Έτσι, γιατί Truckfighters χωρίς ένα μεγάλο κομμάτι δεν γίνεται.

Υπέροχο δημιούργημα και πάλι από τους Σουηδούς, το οποίο τελειώνει με ένα έπος. Το “Universe” τους ανεβάζει αρκετές θέσεις στην παγκόσμια rock κατάταξη!

Ακούστε και ταξιδέψτε!

593

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.