SAECULUM OBSCURUM: “Into the Depths of Oblivion”

Οι Saeculum Obscurum, είναι ένα Γερμανικό μελωδικό death metal συγκρότημα, που του λείπει η μελώδια… Σας μπέρδεψα;! Δεν είναι δύσκολο ή ακατανόητο αυτό που λέω, απλά είναι κάπως διφορούμενο, όπως και το ίδιο το “Into Depths..”!

Και για να εξηγηθώ, επειδή το τελευταίο καιρό έχω ακούσει αρκετά death συγκροτήματα, έχω καταλήξει σε ένα μοναδικό συμπέρασμα! Πως η νέα γενιά μουσικών, ενδιαφέρεται όχι για τη ψυχή της μουσικής, αλλά για το αποτέλεσμα ότι κι αν είναι αυτό! Αρκεί να είναι “τεχνικό” και να έχει όλα τα υλικά… γράφει, παίζει και συνθέτει, ως γιατρός, ή μάλλον ως ένας μάγειρας! Ένα κουταλάκι από γρήγορες κιθαρες, 50 γραμμάρια brutal φωνητικά το ψήνουμε στους 200 βαθμούς και βγάλαμε δισκάκι! Και μπορεί ο δίσκος να έχει και τεχνική και μελώδια, αλλά του λείπει η ψυχή! Αυτό που θα σε κάνει να πατήσεις το repeat και όταν σε κάποιο club ακούς ένα τραγούδι της εκάστοτε μπάντας να πεις, είναι οι Saeculum! Πολύ θα μ’ άρεσε.

Το “Into Depths..” είναι το πρώτο full length άλμπουμ των Γερμανών(υπάρχει και ένα E.P) και οφείλω να παραδεχτώ πως είναι μια καλή προσπάθεια παρά το νεαρό της ηλικίας τους, μα τίποτα παραπάνω αυτό! Αν και υπάρχουν αρκετά καλά στοιχεία διάσπαρτα, κατάφερα εύκολα να κουραστώ στα δέκα κομμάτια του cd, με εξαίρεση το πολύ καλό instrumental ονόματι (Interludium) και μερικές στιγμές από κάποια τραγούδια, όπως η εισαγωγή του “Downfall of a Dynasty” που ήταν αρκετά δυνατή, ή όπως στο “Crux”! Στα συν και οι στίχοι, αλλά ο χρόνος θα δείξει αν θα μείνουν στη λήθη ή όχι!

TRACKLIST:
Where the Crows Settle
Morituri te Salutant
Apostasy
Hibakusha and the Little Boy
Interludium
Downfall of a Dynasty
The Endless Journey of Pain Tortured Soul
Crux Sanguinolenta
Dark Infection
Eternal Isolation

517