MASTER, ACID DEATH, AHERUSIA, ASCENDANT PATH (08/05/2016) Modu

Το βράδυ της Κυριακής ήταν αφιερωμένο στους death/ thrashers Master οι οποίοι έφτασαν στην Αθήνα και στον νέο χώρο που άνοιξε τις πύλες του στο Μεταξουργείο, το Modu, μαζί με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους  Acid Death.

Τα δύο σχήματα έχουν περιοδεύσει μαζί στο παρελθόν και τους δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστούν ξανά για ένα live και στην Αθήνα, με την υποστήριξη δύο ακόμα εγχώριων συγκροτημάτων, των Aherusia και των Ascendant Path.

Ascendant Path ανέλαβαν την έναρξη της βραδιάς λίγο μετά τις οκτώ. Το melodic death σχήμα που απαρτίζεται από πέντε νέα παιδιά στα μουσικά πράγματα, έδειξε χαρακτήρα και, παρά την μέτρια προσέλευση, παρουσίασε αξιοπρεπώς τη δουλειά του, έχοντας κυκλοφορήσει και το πρώτο του single με τίτλο ”Fallen One”. Δεν ευνοήθηκαν ιδιαίτερα από τον ήχο και φάνηκαν ελαφρώς σφιγμένοι, πρώτοι στη σκηνή και έχοντας επιστρέψει πρόσφατα από παύση, δικαιολογούνται από κάθε άποψη. Διασκεύασαν και Septic Flesh, παραδίδοντας τη σκυτάλη μετά από μισή ώρα.

Και περνάμε στους Aherusia. Τα πλήκτρα και η λύρα απουσίαζαν από το line-up τους, ενώ εμφανίστηκαν με τρεις κιθάρες. Tο ρυθμικό κομμάτι, μπάσο και τύμπανα, είχαν ενδιαφέρον εν αντιθέσει με τις υπερβολές που μας έπληξαν από τον vocalist με πολλά στοναρίζοντα “οοοοο” (κυριολεκτικά) σε κάθε κομμάτι, παρουσιάζοντας μία επαναληψιμότητα σε βαθμό μονοτονίας. Η εμφάνιση διανθίστηκε με ιντερμέδια πικρόχολου χιούμορ για “άλλες black μπάντες” που κάνουν το ένα ή το άλλο στο κενό για το κούρδισμα και ένα Disturbed-titude reference με “χιουμοράκι” σε κάποιους στο κοινό οι οποίοι μιλούσαν.Οι φίλοι τους ήταν αν μη άλλο υποστηρικτικοί και παρατάθηκε η παρουσία τους για ένα επιπλέον κομμάτι.

Οι Acid Death είναι μία από τις ιδιαίτερα καλές στιγμές της εγχώριας σκηνής, με πολυετή πορεία δισκογραφικά κι έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με κορυφαία σχήματα, έχουν και το υλικό και την εμπειρία, όπως φάνηκε από την αρχή της παρουσίας τους στη σκηνή. Περνώντας από τις δουλειές τους από τα 90’s μέχρι και τον “Hall Of Mirrors” του 2015, σφυροκόπησαν ασταμάτητα τον κόσμο. Μία αξιόλογη εμφάνιση, όπως τους αρμόζει.

Λίγο μετά τις έντεκα στη σκηνή ανεβαίνουν οι Master. Αρχικά οφείλω να αναφέρω πως ο Speckmann σε όλη τη διάρκεια του live βρισκόταν στο merch, πίνοντας μπίρες, μιλώντας με τον κόσμο και βγάζοντας φωτογραφίες με τους φίλους του σχήματος, αποδεικνύοντας έργω ότι είναι μορφάρα. Ανεβαίνοντας στο stage, ξεκίνησαν ένα set το οποίο ενδείκνυτο για ανελέητο head banging.

Παρά την δυναμική τους, η αλήθεια είναι πως θα περίμενε κανείς έναν μεγαλύτερο χαμό από τον κόσμο που παρακολούθησε το θέαμα αρκετά ήρεμα σε σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει σε thrash/ death live. Σε κάθε περίπτωση, σε ένα ωριαίο set, ενέταξαν μερικά από τα πιο δυνατά κομμάτια της δισκογραφίας τους, όντας καταιγιστικοί. Η παρουσία τους, για παλιούς και νέους φίλους τους ήταν σε κάθε επίπεδο ικανοποιητική.
photos: Βασιλική Παναγοπούλου

434

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.