EGYPT, GREEN YETI (06/05/2016) An Club

Μπορεί η Παρασκευή να ήταν δύσκολη μέρα για τις μετακινήσεις, αφού τα ΜΜΜ αποφάσισαν καθολικά να απεργήσουν, αλλά οι φίλοι των Egypt δεν πτοήθηκαν και φρόντισαν να βρουν τρόπο να φτάσουν στα Εξάρχεια για να τους παρακολουθήσουν ζωντανά στην παρθενική τους εμφάνιση στην πρωτεύουσα.

Οι Egypt πραγματοποιούν την πρώτη τους ευρωπαϊκή περιοδεία στο πλαίσιο της προώθησης της δεύτερης ολοκληρωμένης δουλειάς τους, το “Endless Flight”, το οποίο κυκλοφόρησε στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς.

Πρώτοι στη σκηνή ανεβαίνουν οι Green Yeti, μία τριάδα αρκετά νέα, μετρά δύο χρόνια αι έναν full length δίσκο που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες με τίτλο “The Yeti Has Landed”. Συνθέσεις μεγάλης διάρκειας βασισμένες σε doom και ψυχεδελικά χαρακτηριστικά και μουσικοί που έχουν εμπειρία σε live εμφανίσεις (και οι τρεις συμμετέχουν/-είχαν) σε σχήματα γνωστά στην εγχώρια σκηνή), ώστε να παίζουν με άνεση on stage. Μπορεί ο χώρος μπροστά να είχε κενά αλλά ο κόσμος τους παρακολούθησε με ενδιαφέρον, σε ένα ωριαίο set.

Με σύντομες διαδικασίες οι Egypt αναλαμβάνουν δράση. Ξεκινούν χωρίς πολλά λόγια και μέσα σε δύο ώρες παρουσιάζουν κομμάτια από όλη τους τη μέχρι στιγμής μικρή αλλά περιεκτική δισκογραφία τους. Ο χώρος μπροστά από τη σκηνή γέμισε με τους φίλους του σχήματος που συμμετείχαν ενεργά σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισης, δίνοντας θετικό feedback σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισης. Stoner/ doom ήχοι γέμισαν τον χώρο και μας σφυροκόπησαν ασταμάτητα σε ένα set τίμιο και σε διάρκεια και σε παρουσία, ικανοποιώντας όσους έδωσαν το παρόν σε αυτό το Live.

Kαλός προγραμματισμός και τήρηση των ωρών από τη διοργάνωση το bonus της βραδιάς. Aν δεν μας την είχαν κάνει και τα μέσα με τις απεργίες, θα ήταν άψογα και μάλλον με ακόμη περισσότερο κόσμο, αφού υποθέτω πως σίγουρα θα υπήρχαν μερικοί που δεν κατάφεραν να βρεθούν στο live εξ αιτίας αυτού.

Photos: Cristina Alossi

406

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.