FALSE METAL

Όσοι δεν έχουν live τους FALSE METAL νομίζουμε ότι χάνουν. Ένα πλήρες cover γκρουπ όπου η εμπειρία παντρεύεται άψογα με το κέφι και την hard,melodic και heavy διάθεση. Ο τραγουδιστής και καλός φίλος Πέτρος Καραλής μίλησε και απάντησε στις ερωτήσεις μας λίγες μέρες πριν από το μεγάλο party του Rockway.gr και αποκάλυψε σημαντικά πράγματα για τη μέχρι τώρα πορεία των False Metal.

Αλήθεια πως προέκυψε και ξεκινήσατε τη μπάντα και πες μας λίγα λόγια για τα υπόλοιπα μέλη των False Metal;
Η ιδέα να ξεκινήσω ένα συγκρότημα που να παίζει διασκευές, ήταν στο μυαλό μου αρκετό καιρό. Αλλά ήθελα να γίνει πραγματικά καλά, και με τον τρόπο που το είχα στο μυαλό μου. Για να είναι το αποτέλεσμα όσο το δυνατό καλύτερο έπρεπε τα άτομα που θα έμπαιναν στο σχήμα να διέθεταν όρεξη και οπωσδήποτε να ταιριάζαμε μεταξύ μας σαν παρέα, γι αυτό κινήθηκα στον ευρύτερο φιλικό μου κύκλο. Τον Nigel τον γνωρίζω από την εποχή που είχε τους Nigel Foxxe’s Inc, και είμαστε φίλοι πολλά χρόνια και δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη για το ποιος θα παίξει κιθάρα στο σχήμα. Κάπως έτσι έγινε και η επιλογή των υπόλοιπων μελών αρχικά. Ο Nigel βρήκε τον Johny, φίλο μας και συνεργάτη του στους Nigel Foxxe’s Inc, στο μπάσο ήρθε ο Δημήτρης Γαλλίκας, και αυτός φίλος πολλά χρόνια και πολύ καλός μουσικός, και τελικά κλείσαμε με τον μικρότερο αλλά τον πιο τρελό σίγουρα, τον Κώστα στα πλήκτρα. Με αυτή την σύνθεση ξεκινήσαμε τις εμφανίσεις μας από πέρυσι, ενώ πρόσφατα έγιναν κάποιες αλλαγές στη σύνθεση, αλλάζοντας το rhythm section λόγο υποχρεώσεων των παιδιών, και φέρνοντας πάλι φίλους από τα παλιά, το Λουκά στο μπάσο και τον Λεωνίδα στα τύμπανα. Υπόθεση οικογενειακή δηλαδή….

Με ποιο σκεπτικό διαλέξατε να γίνετε cover συγκρότημα και να μην παίζετε δικά σας κομμάτια; Και επίσης ποια είναι η αγαπημένη σας διασκευή;
Όλα τα μέλη έχουν ασχοληθεί ή ασχολούνται με άλλα σχήματα στο να προωθήσουν δική τους δουλειά. Δεν ήταν η ανάγκη αυτή. Πες ότι είμαστε “χορτάτοι” από αυτό. Θέλαμε να παίξουμε κάποια κομμάτια που μας αρέσουν, χωρίς να πρέπει να αναλωθούμε στη διαδικασία της σύνθεσης και μετά να βγούμε να λέμε πόσο καλά καταφέραμε να ταιριάξουμε τα διαφορετικά μας γούστα. Σκοπός είναι να διασκεδάσουμε μαζί με τον κόσμο που μας τιμά με την παρουσία του στα live μας και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής: μουσική για όλους. Αυτό μόνο παίζοντας μια σειρά από διασκευές μπορείς να το καταφέρεις σε μεγάλο βαθμό. Όσο αφορά την αγαπημένη διασκευή μας, αν ρωτούσες τον καθένα ξεχωριστά θα σου έλεγε κάποιο διαφορετικό. Στον Nigel αρέσει το “Bark at the Moon” (σ.σ. OZZY) και το “Ready or Not” (σ.σ. EUROPE) λόγω ότι του δίνεται η ευκαιρία να ”λυσάξει”, (γέλια). Στον Κώστα αρέσει το “Hunting High and Low” (σ.σ. STRATOVARIUS) γιατί είναι το αγαπημένο του συγκρότημα και δεν “μαζεύεται” με τίποτα στο συγκεκριμένο κομμάτι. Πιστεύω όμως ότι κανείς μας δεν θα μπορούσε να φανταστεί το setlist χωρίς το “Separate ways” (σ.σ. JOURNEY). Άρα… JOURNEY “δαγκωτό”!!!!

Ο Nigel Foxxe έχει μία ιστορική διαδρομή στο χώρο του ντόπιου μεταλλικού ροκ. Πως είναι η συνεργασία μαζί του;
Για να πω την αλήθεια, εγώ του κάνω τη ζωή πολύ δύσκολη!!!! Όχι μουσικά, μιας και δεν “μασάει” από τέτοια, αλλά σε θέμα προγραμματισμού κλπ. Ο Nigel έχει πολύ μεγάλη εμπειρία, συνεισφέρει μουσικά μέσα στο σχήμα και τρέχει για όλους μας και λειτουργεί με πρόγραμμα στα πάντα. Παρόλο που του αλλάζω συνέχεια το πρόγραμμα και οι απαιτήσεις μου είναι συνέχεια αυξητικές, ανταποκρίνεται θετικά. Πιστεύω βοηθά ότι μετά από τόσα χρόνια φιλίας, έχουμε βρει ένα κώδικα επικοινωνίας που λειτουργεί υπέρ και των FALSE METAL.

Υπονοεί κάτι το όνομα FALSE METAL;
Είναι γεγονός ότι πολλοί βλέποντας μόνο το όνομα μπορεί να οδηγηθούν σε λάθος συμπέρασμα. Όμως κοιτώντας το setlist μας, θα δουν ότι ούτε pop παίζουμε, ούτε σκοπό να χλευάσουμε κάποιους έχουμε. Ακόμα και το logo του ονόματος είναι ένα scrabble με γράμματα που η γραμματοσειρά το καθενός, παραπέμπει σε κάποιο γνωστό hard rock/metal συγκροτήματα. Θέλαμε ένα όνομα που να κεντρίζει το ενδιαφέρον, και να μπορούμε να “πατήσουμε” πάνω του να περάσουμε την party διάθεση που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε στα live μας. Μου ήρθε στο μυαλό, το είπα στα παιδιά μαζί με κάποια άλλα και τελικά αποφασίσαμε να το κρατήσουμε.

Στα live που δίνετε γίνετε ένας σχετικός χαμός. Τι πιστεύετε συμβαίνει και ο κόσμος διασκεδάζει τόσο πολύ μαζί σας;
Πιστεύουμε ότι ο κόσμος που πάει σ’ ένα μαγαζί να πιεί το ποτό του και να αφήσει την καθημερινότητα πίσω του, έχει ανάγκη από μουσική που να του είναι οικεία και να του ανεβάζει την διάθεση. Όταν λοιπόν μπορείς να του προσφέρεις καλοπαιγμένα τραγούδια που έχει μεγαλώσει με κάποια από αυτά, είναι φυσικό να αντιδρά θετικά. Επιπλέον η επιλογή των κομματιών που διασκευάζουμε δεν είναι “μονόπλευρη”, δηλαδή μόνο hard rock ή μόνο heavy metal. Παίζουμε hard rock, παίζουμε heavy metal, διασκευάζουμε κάποια κομμάτια 80’s σε ύφος hard rock/metal… Γενικά υπάρχει όπως σου είπα μουσική για όλους.

Τι να περιμένουμε στο party του Rockway.gr;
Φυσικά party διάθεση, πολλή FALSE METAL μουσική και ένα setlist ειδικά για το party του Rockway.gr!!!! Υπάρχουν και άλλα, ας κρατήσουμε όμως και κάτι για τη βραδιά εκείνη…


248