UNIVERSE 217 (18/03/2016) Κύτταρο Live

Νομίζω πως έχω υπάρξει μέσα στο πιο πιστό κοινό των Universe 217 τα τελευταία χρόνια κι όλο αυτό διόλου άδικα μιας και δικαιώνεται η άποψή μου πως μιλάμε για ένα από τα καλύτερα εγχώρια σχήματα.

Οι Universe τον, τρόπον τινά, underground χώρο, έχουν αναγάγει σε “upper ground” γεμίζοντας τους χώρους που εμφανίζονται και κλέβοντας κάθε φορά τις εντυπώσεις.

Η ευτυχής συγκυρία για το live της Παρασκευής ήταν η παρουσίαση του νέου τους δίσκου με τίτλο “Change” κι αν μη τι άλλο, δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Τα δείγματα της νέας δουλειάς είχαν ήδη κυκλοφορήσει και δειλά ψιθυρίζαμε το “Rest Here” . Το αρχικό πλάνο ήταν να ανοίξει η βραδιά με τους εξίσου εκπληκτικούς Mother Of Millions, αλλά οι ανειλημμένες υποχρεώσεις του vocalist τους ανέτρεψαν το πλάνο και το live ήταν πλήρως αφιερωμένο στους Universe.

Η σκηνή καταλαμβάνεται λίγο μετά τις δέκα από το τετραμελές αθηναϊκό σχήμα, σε έναν χώρο σχεδόν γεμάτο  κι εκκινεί ένα set γεμάτο τόσο από παλιότερες δουλειές όσο και από τον νέο δίσκο. Η αιθέρια φωνή της ιέρειας- Τάνιας, κατάφερε για ακόμα μία φορά να μεταφέρει το κοινό στη, γνώριμη πια, μυσταγωγική ατμόσφαιρα που σε μεταφέρει κάθε εμφάνιση των Universe.

Χωρίς πολλά λόγια αλλά γεμάτοι μουσικές, παρουσίασαν πλήρως το νέο δίσκο, ο οποίος σε τίποτα δεν υπολείπεται των προηγουμένων, παρεμβάλλοντας κομμάτια από τις παλαιότερες δουλειές τους. Σε ένα σχεδόν δίωρο set, από το οποίο τίποτα δεν έλειψε, το “She”, το “Nothing”, κομμάτια που λίγο έως πολύ οι φίλοι του σχήματος γνωρίζουν καλά και για encore το “Never”, συνοδευόμενο από το (sic) απότομο κλείσιμο, ανανεώσαμε υποσυνείδητα το ραντεβού μας για την επόμενη εμφάνισή τους στην πρωτεύουσα και κινηθήκαμε προς το merch για να πάρουμε μαζί μας τον νέο δίσκο, που συνιστώ ανεπιφύλακτα για όσους έλειψαν.

Photos: Αναστασία Βερτεούρη

400

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.