ROYAL HUNT: “Cargo”

Όπως πλέον οι περισσότερες ταινίες βασίζονται σε αντίστοιχες του παρελθόντος, κάνοντας remake λόγω έλλειψης καλών πρωτότυπων σεναρίων, έτσι και πολλά σχήματα, αναγκαστικά πατάνε στα περασμένα μεγαλεία τους.

Πριν καν περάσει χρόνος από το “Devil’s Dozen”, οι Royal Hunt κυκλοφορούν το “Cargo”, ένα live album, με στιγμές από την περιοδεία τους, το οποίο όμως βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο αριστουργηματικό “Paradox” του 1997.

Για την ακρίβεια, πλην των “The Mission” (μέσα από το ομώνυμο album του 2001), “Half Past Loneliness” (από το “Show Me How to Live” του 2011), “May You Never (Walk Alone)” (από το προαναφερθέν “Devil’s Dozen”) κι “A Life to Die For” (μέσα από το ομώνυμο του 2013), όλη η υπόλοιπη (διπλή παρακαλώ) κυκλοφορία, εμπεριέχει ολάκερο το “Paradox” κι όσο κι αν λατρεύω τον εν λόγο δίσκο, δεν μπορώ να παραβλέψω το ότι έχουν περάσει 19 χρόνια από την κυκλοφορία του και οι Royal Hunt θεωρούν πως δεν έχουν να δείξουν κάτι από την υπόλοιπη καριέρα τους. Και μην ξεχνάμε πως το 1998 είχε κυκλοφορήσει το “Closing the Chapter”, το οποίο, πλην μιας mini εισαγωγής, ήταν μια live εκδοχή του τιμημένου αυτού δίσκου.

Άρα, σε τι χρησιμεύει το “Cargo”; Ουσιαστικά, σε τίποτα, απλά θα ευχαριστήσει τους φανατικούς της μπάντας, που θέλουν να έχουν τα πάντα στη συλλογή τους. Περιττό φορτίο…

603

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.