OBSIDIAN KINGDOM: “A Year With No Summer”

Δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία, ο Λίο Μέσι είναι παιχταράς και η Μπάρτσα είναι η ομάδα της καρδιάς μας (τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που τέθηκε διαφήμιση στην τιμημένη αυτή φανέλα, ξου ρε ξεφτίλες!).

Επίσης εκτός από την Μπαρτσελόνα, πλέον μπορεί να τοποθετήσεις την πρωτεύουσα της Καταλονίας στη συνείδησή σου και ως την έδρα ενός πολύ καλού progressive / post metal σχήματος, των Obsidian Kingdom που κυκλοφορούν αυτόν τον καιρό το δεύτερο τους LP “A Year With No Summer”.

Αυθεντικής προσωπικότητας αταμπέλωτο ουσιαστικά metal από τους Ισπανούς λοιπόν, του οποίου η φύση απέχει έτη φωτός από την πίρλι – πίρλι συνήθη prog επιδειξιομανία. Η προοδευτικότητα των Obsidian Kingdom έγκειται στην εγκεφαλική πτυχή αυτής της μουσικής και το υλικό προσεγγίζει post σαλταρισμένες οντότητες όπως τους Neurosis (φυσικά, οι τύποι είναι οι Black Sabbath του ρεύματος ασυζητητί) ή τους Godspeed! You Black Emperor, ενώ πολύ συχνά παρεμβάλλεται το πνεύμα των Syd Barrettικών χρόνων των Pink Floyd, αυτοπροσδίδοντας πλείστο συνθετικό ενδιαφέρον.

Το υλικό του “A Year With No Summer” εμπεριέχει εξαιρετικό αν κι αλλόκοτο riffing που ποικίλει μεταξύ του αιθέριου και του επιμελώς άτεχνου, ρυθμικώς είναι ακριβέστατο κυρίως σε χαμηλές ταχύτητες, με ωμό, σκληρό πριμαριστό ήχο και πρέπει να αναφερθεί ότι με γοήτευσε η φωνή του Zer0 Aemeour Iggdrasil, ενός εκφραστικότατου τραγουδιστή που διαθέτει μια φυσική, ανυπόκριτη φωνή, ερμηνεύοντας με θεατρικό αέρα τις πολύ όμορφες συνθέσεις των Obsidian Kingdom.

Το Toolικής υφής ομώνυμο εναρκτήριο κομμάτι, το εφιαλτικό horror soundtrack “April 10th” με τη φουτουριστική χροιά του που σε καθηλώνει (συμμετέχει ο Garm των Ulver), το αμιγώς prog metal “Darkness”, το επίσης soundtrackικής φύσεως “The Kandinsky Group” στο οποίο συναντούμε ως guest τον μεγάλο Attila Csihar των Mayhem), το chill out instrumental “The Polyarnik”, το ρομαντικό “Black Swan” και ο θυελλώδης post hardcore τυφώνας του επιλόγου “Away / Absent”, είναι όλα κομμάτια μιας ολοκληρωμένης concept ακολουθίας συνθέσεων που καταφέρνει και σε κερδίζει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Οι  Obsidian Kingdom έχουν μια αυθεντικότατη δημιουργία στα χέρια τους η οποία συγκλονίζει το μυαλό του ακροατή, αξίζουν την όποια αναγνωρισιμότητα στον ύψιστο βαθμό και είμαι σίγουρος ότι οι ακόλουθοι αυτού του όχι και τόσο συνηθισμένου ύφους θα το εκτιμήσουν δεόντως.

Καταγοητευμένος και λίγο πιο ρεαλιστής. Ναι, το κατάφεραν αυτό.

426

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.