Draconian, Elysion, Caelestia, Immensity (14/02/2016) Kyttaro Live

Μία γεμάτη συναυλιακή βραδιά για το doom/goth κοινό της Αθήνας με τρία εγχώρια σχήματα και τους Draconian, οι οποίοι επισκέφθηκαν για δεύτερη φορά τη χώρα μας για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχοντας κυκλοφορήσει στο τέλος του προηγούμενου έτους, το “Sovran”, ετοιμάστηκε για το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου και μας καθήλωσε στον γνώριμο χώρο του Κύτταρου από νωρίς το απόγευμα…

Πρώτοι βγήκαν οι Immensity, που έχουν στα σκαριά το πρώτο τους album με τίτλο “The Isolation Splendour”. Εμφανίστηκαν στη σκηνή περίπου στις επτά, παρουσιάζοντας μέρος της επερχόμενης δουλειάς τους. Παρόλο που ανέλαβαν τον δύσκολο ρόλο της έναρξης κατάφεραν να πάρουν τον κόσμο με το μέρος τους, που ανταποκρίθηκε στα ρυθμικά τους καλέσματα. Εναλλαγή σκληρών και καθαρών φωνητικών και επιρροές από doom/death και ατμοσφαιρικά στοιχεία, αποτελούν μία καλή βάση για τους Immensity.

Eπόμενοι, οι Caelestia, το εξαμελές σχήμα από την Αθήνα που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στον χώρο της melodic/prog death metal κι εναλλαγή με δύο τραγουδιστές σε καθαρά female vocals και brutal ανδρικά. Έχοντας τον περσινό, δεύτερο ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο “Beneath Abyss” στη φαρέτρα τους, παρουσίασαν μέρος της δουλειάς τους, δείχνοντας ενδιαφέροντα στοιχεία και δουλεμένη παρουσία στη σκηνή.

Έπειτα ακολούθησαν οι Elysion, οι οποίοι φάνηκε από την αρχή πως είναι ιδιαίτερα γνώριμοι και αγαπητοί από το χειροκρότημα. Τα φωνητικά και η εξαιρετική σκηνική παρουσία της frontwoman, Χριστιάννας, κέρδισαν τις εντυπώσεις. Στο σχεδόν ωριαίο set τους παρουσίασαν μέρος της δουλειάς τους και μία διασκευή του Mein Hertz Brennt των Rammstein, με πολύ καλό ήχο και αξιόλογη εμφάνιση από όλο το σχήμα.

Για το τέλος, το stage καταλαμβάνουν οι Σουηδοί Draconian, έχοντας στο πλευρό τους την Tarald Lie των Τristania στα τύμπανα και στο μπάσο τον Nils Daniel Änghede, τραγουδιστή και κιθαρίστα των Crippled Black Phoenix. Η Heike Langhans έχει πλέον εδραιώσει τη θέση της στα αιθέρια φωνητικά του σχήματος και η εμφάνισή τους για δεύτερη φορά στην Αθήνα βρήκε την ίδια και μεγαλύτερη ανταπόκριση από την πρώτη.

Από νωρίς είχε ανακοινωθεί πως το set τους θα ήταν κάπως περιορισμένο χρονικά, καθώς κάποια κομμάτια δεν τους βγήκαν όπως θα ήθελαν και κατά τη δήλωσή τους δε θα ήθελαν να παρουσιάσουν κάτι που δε θα ήταν 100% Draconian, αλλά κατά την παρουσία τους στη σκηνή, τόσο ο εξαιρετικός τους ήχος όσο και η αμείωτη ενέργειά τους, αποζημίωσε τους φίλους του σχήματος, οι οποίοι έμειναν φανερά ικανοποιημένοι από την εμφάνιση.

Photos: Ανδρέας Πανόπουλος

502

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.