ONE MORNING LEFT: “Metalcore Superstars”

Αχνε! Metalcore σχήμα από τη Φινλανδία με screamo στοιχεία και dance περάσματα.

Ξερνάς; Περίμενε λίγο, να φέρω κουβά… Τι; Αντέχεις κι άλλο; Ωραία…

Το τρίτο full length των One Morning Left απευθύνεται σε κάγκουρες από το Μενίδι και κολεγιόπαιδα των ΒουΠού, από δαύτα μωρέ που γέμισαν τατούζ, φοράνε γυαλιά ηλίου στα κλαμπζ και γυρνάνε το καπέλο στραβά σαν χιπ-χόπερζ. Το κακό είναι πως τσάμπα κρούουν πόρτες οι Φιλανδοί, μιας και ούτε οι παραπάνω χιπστερομπεμπέδες θα ασχοληθούν με δαύτους.

Πολύ μπλιμπλίκι, συμπαθητικά μελωδικά περάσματα, ψευτο-brutal attitude κι άκρως ανώριμη και καρναβαλίστικη διάθεση, με την όλη φάση να παραπέμπει σε κάτι τύπου “να μωρέ, εδώ τα σπάμε με την μπάντα, θες να έρθεις στο καμαρίνι μου να σου κάνω σκρατσάκια”; Φαντάζομαι στις κορασίδες του εξωτερικού πιάνει αυτό, αλλιώς δεν εξηγείται.

Το “Metalcore Superstars” είναι κουραστικό… Όχι λόγω των συνεχών αλλαγών τέμπο και της μοντέρνας υφής του, αλλά λόγω της ανουσιότητας που χαρακτηρίζει τις συνθέσεις. Κι επειδή το άκουσα ολόκληρο, πάω να φορέσω τα bling-bling μου και τη ροζ γουνίτσα μου και να κλάψω γοερά για να ξεπεράσω το σοκ.

556

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.