DRIVE BY WIRE: “The Whole Shebang”

Ήταν 2011 όταν παρακολουθήσαμε τους Ολλανδούς Drive by Wire να ανοίγουν για τους Kyuss Lives! και με την γοητευτική Simone Holsbeek αιχμή του δόρατος μας εξέπληξαν.

Τώρα, 7 χρόνια μετά το “Between Oceans”  επιστρέφουν με το τρίτο τους album “The Whole Shebang”, το οποίο θα παρουσιάσουν σε μια μίνι περιοδεία στη χώρα μας (δελτίο τύπου). Όπως μας είπε και η frontwoman τους (link), o τίτλος περικλείει όλες τους επιρροές που εμφανίζονται σε αυτή τη δουλειά σε ένα  heavy rock σύνολο. Παραμόρφωση στις κιθάρες που καταθέτουν εμπνευσμένα riff, σφιχτό ρυθμικό μέρος και η μελωδική φωνή της Simone είναι εκείνη που δίνει τον εναλλακτικό τόνο, σε ένα ιδίωμα όπου πλειοψηφούν τα ανδρικά φωνητικά.

Οι DBW ακούγονται ορεξάτοι και πεινασμένοι από το δισκογραφικό τους λιμό και το album μπαίνει δυναμικά με το “Kerosine Dreams”. Περιέχοντας κομμάτια σαν το “River Run” και το “Rotor Motor” σε ταξιδεύει σε αποξηραμένα εδάφη, τελειώνοντας μάλιστα, με μια όμορφη διασκευή στο “Voodoo you do” των Nightstalker.

Απορείς ακόμα για ποιο λόγο θα έπρεπε να συμπεριλάβεις στη συλλογή σου; Δε θα έπρεπε…

438

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.