WILDERNESSKING: “Mystical Future”

Δεύτερο άλμπουμ για τους Νοτιοαφρικάνους ατμοσφαιρικούς/post black metallers Wildernessking, και από ότι φαίνεται το υπο-είδος είναι κυρίαρχο στους μαυρομεταλλικούς κύκλους αφού πλέον κοντράρει τους “ορθόδοξους” σε αριθμό κυκλοφοριών.

Αυτό βέβαια είναι δίκοπο μαχαίρι για τις μπάντες του είδους, από τη μια είναι πιο εύκολο να διαφημίσουν και να προωθήσουν τον ήχο τους, από την άλλη παίζει και πολύς ανταγωνισμός.

Το “Mystical Future” καλείται να ανταγωνιστεί πολλές και καλές κυκλοφορίες και χωρίς να κερδίζει μετάλλιο τουλάχιστον κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση και κοντράρει έστω και στιγμιαία τις μεγάλες μπάντες της σκηνής. Ηχητικά δεν ξεφεύγει από το γνωστό συνδυασμό black metal ξυσίματος, post rock περασμάτων και ατμοσφαιρικής shoegazy διάθεσης, με το απαραίτητο χαλαρό ορχηστρικό για διάλειμμα.

Η διάρκεια του δίσκου είναι σχετικά μικρή για το ιδίωμα, με πέντε μόλις κομμάτια, το εξώφυλλο το κλασσικό ψυχεδελίζον τοπίο ως είθισται, γενικά η φάση είναι προβλέψιμη, αλλά παραμένει ευχάριστη. Σίγουρα δεν κοντράρει τα μεγαθήρια του χώρου, αλλά για την ώρα είναι ότι πρέπει για να γεμίσει τις μπαταρίες όσων αρέσκονται στους ήχους των Deafheaven, Panopticon και Wolves In the Throne Room.      

485

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.