REVOLTED MASSES: “Age Of Descent”

Όταν είχε φτάσει στα χέρια μου ο “Us Or Them” (review), πίσω στο 2013, μου είχε αφήσει ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις, επομένως το “Age Of Descent”, προσφάτως κυκλοφορηθέν και δεύτερο ολοκληρωμένο πόνημα των Αθηναίων Revolted Masses, έτυχε ευχάριστης υποδοχής.

Η διετία που μεσολάβησε από την πρώτη κυκλοφορία φαίνεται πως ήταν μία γόνιμη περίοδος για το σχήμα, αφού η διαφορά είναι αισθητή τόσο σε επίπεδο σύνθεσης όσο και παραγωγής του δίσκου. Τεχνικό death metal με στοιχεία oriental, αυτά είναι τα κοινά σημεία με τον πρώτο δίσκο. Τα ανατολίτικα elements είναι πιο περιορισμένα συγκριτικά και πιο οργανικά δεμένα με τα κομμάτια. Η άντληση στοιχείων όμως από την διεθνή παλέτα αυτή τη φορά δε σταμάτησε στην ανατολή αλλά πέρασε και στην Ιβηρική χερσόνησο με το “Matricide” να κλείνει με flamengo αναφορές πάνω από τις σκληρές κιθάρες.

Άλλο ένα στοιχείο στο οποίο παρέμειναν πιστοί είναι ο radical χαρακτήρας τους. Ήδη από το artwork είναι φανερή η πρόθεση να στηλιτεύσουν τα κακώς κείμενα με σαφείς αναφορές σε θρησκεία, χρήμα, πολιτικές πεποιθήσεις… Είναι γνήσια τέκνα της εποχής τους και την καταγράφουν με ακρίβεια, τόσο στο cover όσο και στους στίχους τους.
Στο overall, oι Revolted Masses επανέρχονται ακόμα καλύτεροι, με ένα death/thrash και άλλα πολλά πόνημα που θα σε κάνει να χτυπάς ανελέητα το κεφάλι σου στους επιβλητικούς ρυθμούς του. Eξαιρετική δουλειά, να την ακούσετε, ασυζητητί.

397

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.