Maplerun, Pulse R (4/12/2015) Death Disco

Έφτασε η ώρα να αποφορτιστούμε από την πίεση της εβδομάδας πηγαίνοντας μια ωραία βόλτα στο Death Disco στου Ψυρρή για μια χαλαρή συναυλία.

Έλα μου ντε όμως αυτά τα καλόπαιδα δεν μας άφησαν λεπτό να χαλαρώσουμε αλλά κατάφεραν να μας στείλουν στον θεό με τα παιξίματα τους.

Η πρώτη μπάντα που ανέβηκε στο σανίδι ήταν οι Έλληνες hard rockers Pulse R που πρωτοεμφανίστηκαν το 2011 σαν Pulse αλλά στην πορεία άλλαξαν την ονομασία τους. Μας έπαιξαν τα 4 υπέροχα κομμάτια από το EP τους με τίτλο “Until the End” και μια ωραία εκτέλεση του “Man in the Box” των Alice in chains”, όπως επίσης και μία από Velvet Revolver, στη μνήμη του αποθανόντα Scott Weiland. Ατυχής ίσως η επιλογή του “Take a Look Around” των Limp Bizkit, μιας και δεν ταιριάζει με το μουσικό ύφος της μπάντας.

Για περίπου μια ώρα μας διασκέδασαν στο έπακρον με τις μελωδίες τους. Θα ήθελα να επισημάνω την ωραία χροιά στην φωνή του Πάνου που έδινε στα κομμάτια κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, όπως επίσης να δώσω εύσημα και στα υπόλοιπα παιδιά της μπάντας, από τις κιθάρες και το μπάσο μέχρι την εξαιρετική παρουσία των ντραμς.

Άνετοι και ωραίοι εμφανίζονται στην σκηνή οι Maplerun ανοίγοντας το χορό με το “Tear me up”που σίγουρα μας κομμάτιασαν όπως αντίστοιχα έπραξαν τα κομμάτια “Pills”, “Unstable” και “Bad Hangover”. Μας έπαιξαν ακούραστα, τραγούδια από τους δίσκους “House on Fire” και “Restless”. Κάπου εκεί στην μέση του set μας επιφύλαξαν μια ωραία έκπληξη παρουσιάζοντας δυο καινούργια κομμάτια, τα “Wasted” και “Partybomb”, από τον επερχόμενο album, που όπως φάνηκε θα είναι πολύ καλό.

Ο δαίμονας πίσω από τα τύμπανα ήταν όλα τα λεφτά, με την ωραία μοϊκάνα του και την μόνιμη αντίδρασή του στις εντολές του τραγουδιστή. Η σκηνική παρουσία των υπολοίπων ήταν έντονη και ερμήνευσαν τα κομμάτια με ένα ιδιαίτερο στυλ που μόνο αυτοί έχουν. 

Η ώρα περνάει και επιτέλους ακούγεται ο εναρκτήριος ήχος του “Bombs”, ένα κομμάτι που προσωπικά το περίμενα πως και πως. Για το τέλος, αφού πρώτα μας ευχαρίστησαν, μας αφιέρωσαν ένα αγαπημένο κομμάτι της μπάντας και του κόσμου, το “For you”. Μια δυνατή σύνθεση που τους έκανε γνωστούς.

Χορταστική μουσική βραδιά και από τα δυο συγκροτήματα που μας έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.

411