DEVIL YOU KNOW: “They Bleed Red”

Οι Devil You Know είναι μια μπάντα σύγχρονου αμερικανικού metal, project στο οποίο συμμετέχουν κάποιοι επιφανείς και γνωστοί στο σχετικό κύκλωμα μουσικοί όπως ο πρώην τραγουδιστής των Killswitch Engage Howard Jones, o, για ένα διάστημα στους Fear Factory, drummer John Sankey και ο Francesco Artusato, κιθαρίστας μέχρι πρόσφατα των All Shall Perish, με την προσθήκη του μπασίστα Ryan Wombacher που προέρχεται από τους Bleeding Through και το “They Bleed Red” είναι η δεύτερη κυκλοφορία τους μέσω της Nuclear Blast, ένα χρόνο μετά το αρκετά επιτυχημένο ντεμπούτο τους “The Beauty of Destruction”.

Η μουσική των Devil You Know είναι μια μίξη των Killswitch Engage και των Fear Factory με ποιοτικές μελωδικές δόσεις, πολύ ενδιαφέρουσα μια και αναμειγνύει διάφορα στοιχεία και το modern metal τους ξανοίγεται σε πολλά ξένα εκ πρώτης όψεως ύδατα όπως το prog, το στακάτο thrash ή το US Nevermoreικό metal, συγγενεύοντας με μπάντες όπως οι Austrian Death Machine, οι Still Remains, οι God Forbid και (γιατί όχι) οι Trivium. Με έναν εξαιρετικό ήχο οι τεχνικές αρετές των μελών είναι καταφανείς, αποδίδοντας αξιολογότατο υλικό. Πολύ καλά riff, σε μια ποικιλία ρυθμών, εξαιρετικά solos, με όλα τα τραγούδια να έχουν αυτόνομο ενδιαφέρον να επιδείξουν.

Τρομεροί πειραματισμοί σε τραγούδια όπως το Annihilator meets Fear Factory “Master of None”, “Searching For The Sun” ή το πεσιμιστικό “Break The Ties”, δείγματα ευφυούς τραγουδοποιΐας στα “The Way We Die”, “Broken By The Cold” και “Your Last Breath” με τα φοβερά ρεφρέν τους, πολύ ξύλο στα “Stay Of Execution”, “We Live” (υπέροχο bonus track) και “How The End Shall Be”, εξαιρετικές στιγμές τα μπαλαντοειδή “Let the Pain Take Hold” και “Ι ‘m Alive” (επίσης bonus) στα οποία ο Howard Jones αφήνει τη φωνάρα του χαρίζοντάς μας μια σπουδαίες ερμηνείες, ενώ η διασκευή στο “Eye Of The Tiger” μου φάνηκε απολύτως γαμάτη, προσανατολισμένη στο σύγχρονο ύφος της μπάντας.

Τελικώς, το “They Bleed Red” των Devil You Know είναι ένα πάρα πολύ καλό album, σίγουρα ένα μεγάλο εξελικτικό βήμα σε σχέση με το debut τους και οι συντελεστές του δικαιούνται να φιλοδοξούν. Περιέχει τρομερά ενδιαφέρον υλικό, άριστα παιγμένο, διαθέτει προσωπικότητα παρόλες τις εμφανείς επιρροές από τις μπάντες από τις οποίες προέρχονται τα μέλη, σχετική αυθεντικότητα σε σχέση με τον extreme / modern metal σωρό από κυκλοφορίες που έρχονται από την εκείθεν πλευρά του Ατλαντικού, με καλό ήχο και συνθετικά ποιοτικότατο. Από τις πολύ καλές κυκλοφορίες σε μια “ουδέτερη” καλλιτεχνικά χρονιά, με πολύ λίγα δείγματα εξελικτικότητας παγκοσμίως.

514

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.