CYANNA MERCURY: “Dirty Things” EP

Ό,τι σας θυμίζει αυτό το όνομα, διαγράψτε το μονοκοντυλιά!

Δύο από εκείνους τους τύπους που κάποτε ξέρατε σαν Cyanna, μπήκαν σε τροχιά του Mercury.

Τώρα, παίζουν ένα είδος Psychedelic/alternative rock που είναι τόσο συναισθηματικά φορτισμένο που καλά θα κάνετε να το ακούσετε, αν μη τι άλλο!

H φωνή του Spyreas Sid και τα πλήκτρα του αδερφού του Nick (όχι δεν έχω κολλήσει αμερικάνικη αρρώστια, έτσι αναγράφονται) είναι η βάση του όλου σχήματος με τους Diamond Pr (Guitars, Percussion), Dennis P (Drums), Dimitris G (Bass) να είναι σε θέση δίπλα και όχι μόνο από πίσω. Οι πέντε μουσικοί έχουν δέσει ιδανικά σε τούτο το δημιούργημα και όλα πάνε να απογειωθούν, σε κάποια μελλοντική δουλειά.

Το ΕΡ περιέχει 4 κομμάτια. Το πρώτο “Ode to the Absent Father” είναι ένα σκοτεινό rock μοιρολόι σε 6 λεπτά, το “Dirty Things” είναι ίσως το πιο ραδιοφωνικό και θα προσελκύσει μεγάλη γκάμα ακροατών και υπάρχει και σε ακουστική έκδοση, που το κάνει κατ’ εμέ ακόμη πιο ενδιαφέρον,

Όλα τα λεφτά είναι όμως, στην εκτέλεση του μνημειώδους “The Four Horsemen” των Aphrodite’s Child (αναπαύσου εν ειρήνη, Ντέμη Ρούσσο), παραθέτεται σε ζωντανή ηχογράφηση/πρόβα και δίνει αυτό το συναίσθημα που σου δίνει (μιλώ εξ εμπειρίας) και όταν το ακούσεις σε συναυλία τους.

Θέλω κι άλλο, μόνο να πω!

Εσείς μπορείτε να το προμηθευτείτε ψηφιακά στο Bandcamp (https://cyannamercury.bandcamp.com/album/dirty-things-ep) ή να ψάξετε να αγοράσετε την περιορισμένης έκδοσης κασέτα (κι όμως!).

Γρήγορα ένα full length!

498

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.