U.N.S.I.N.: "0154"

Οι U.N.S.I.N. πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo, “0154” το οποίο μπορεί επάξια να σταθεί δίπλα σε άλλες αξιόλογες μπάντες του εξωτερικού.

Αρχικά, τα ακρώνυμα των U.N.S.I.N. σημαίνουν United Nation Substance Identification Number, δηλαδή οι αριθμοί που τοποθετούν αμερικάνοι επιστήμονες στα τοξικές και επικίνδυνες ουσίες. Αφορμή αυτής της ιδέας είναι και ο τίτλος του demo τους, “0154”. Τους U.N.S.I.N. απαρτίζουν η Χριστίνα Νικολάου στα φωνητικά, Ο Σπύρος Παφίλης στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Γιώργος Τσάλης στο μπάσο και ο Θεόφιλος Τσατσαρόνης στα ντραμς. Μουσικά η μπάντα κινείται κυρίως στο χώρο της Nu μέταλ με έντονες επιρροές από ροκ και ηλεκτρονική μουσική.

Το “0154” αποτελείται από τέσσερα εκρηκτικά κομμάτια. Το πρώτο κομμάτι είναι το “Acid” το οποίο είναι και το hit του συγκροτήματος. Είναι ένα καθαρά μέταλ τραγούδι με μελωδικό ήχο στις κιθάρες και στα φωνητικά.. Επόμενο, κομμάτι είναι το “The Show” το οποίο δικαίως χαρακτηρίζεται δυναμίτης. Ξεκινάει σαν ωρολογιακή βόμβα και μετά κάνουν την εισαγωγή οι κιθάρες. Είναι πολύ πιο έντονο από το προηγούμενο κυρίως στα φωνητικά στα οποία η Χριστίνα μας ξαφνιάζει με κάποια ακραία ξεσπάσματα και επίσης αυτό που είναι διαφορετικό είναι το σημείο στο οποίο ο Σπύρος σολάρει. Το τρίτο είναι ένα ροκ κομμάτι το “Unseen” με μέταλ μελωδικά ξεσπάσματα. Το τέταρτο είναι το “Up”, το οποίο το ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα και μουσικά αλλά και στιχουργικά. Ειδικότερα, μου θυμίζει Disturbed στα σημεία που προηγούνται του ρεφραίν. Οι στίχοι είναι δυναμικοί και εκδηλώνουν την έντονη επιθυμία της τραγουδίστριας να καταφέρει να ξεφύγει από ότι την απογοητεύει. Τα υπόλοιπα κομμάτια στιχουργικά κινούνται στο ίδιο μοτίβο. Για εσάς που ενθουσιαστήκατε με όσα διαβάσατε παραπάνω σας έχω και την παρουσίαση του video – clip των U.N.S.I.N. για το “Acid”. Το concept πίσω από το βιντεάκι αναφέρεται στην αγωνιώδη προσπάθεια της Χριστίνας να ξεφύγει από τον άλλο της εαυτό μαζί με την βοήθεια των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος. Η υγρή ουσία στην οποία πατάνε είναι η επικύνδινη ουσία από την οποία προέκυψε ο τίτλος του ντέμο “0154”. Το σενάριο του video – clip εμπνεύστηκε ο Alex Karmios και η παραγωγή έγινε στα “DOUBLECABIN FILMS Ltd“.

Τους U.N.S.I.N. μπορείτε να τους βρείτε στο
www.myspace.com/unsin,
www.youtube.com/UNSINBAND,
http://www.facebook.com/pages/Unsin/137876756253485.

Ελένη Σπανού

728