FOREVERATLAST: “Ghosts Again”

Μετά από ένα DIY EP και κάποιες πωλήσεις και περιοδείες αυτό το σχετικά φρέσκο post-hardcore κουαρτέτο από την Ινδιανάπολη των Η.Π.Α έθεσε εαυτόν υπό την αιγίδα της ανεξάρτητης Victory, απ’ όπου κυκλοφορεί και το νέο τους LP, “Ghosts Again”.

Δε μπορώ να προσδιορίσω αν είναι η καταλυτική συνδρομή της frontwoman, Brittany Paris, ή οι συνθέσεις αυτές καθαυτές, αλλά τα ηχεία μου εξέπεμψαν κάτι γνώριμο και ανερχόμενο, τουλάχιστον μέχρι την προηγούμενη δεκαετία, που ακούει στο όνομα Paramore. Από τεχνικής απόψεως η μπάντα είναι κάπου εκεί και έχει, τεχνικά αν μη τι άλλο, τη δυνατότητα να αναπαράγει τον εν λόγω ήχο, να παίζει με την επιθετικότητα μιας σκληρής punk rock μπάντας που δεν έχει ξεχάσει τις όποιες metal καταβολές της, χωρίς εντούτοις να συμβιβάζει πολλά πράγματα από τη μελωδική / pop αξιοπιστία της.

Το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου δυσάρεστο, κάθε άλλο μάλιστα η εναλλαγή της παιχνιδιάρικης και επιθετικής διάθεσης και οι, σε σημεία, αντίστοιχες εναλλαγές στα φωνητικά της Paris και του μπασίστα Ezekiel Vasquez, είναι εύστοχες. Αλλά η μπογιά, δυστυχώς , των ήδη παρωχημένων Paramore έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, και ούτε οι ίδιοι δεν το σώζουν. Αν προστεθεί και καθαρά θρησκευτική φιλοσοφία του πυρήνα του γκρουπ ίσως το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι τόσο ευχάριστο.

515