Hanzel und Gretyl, Randomwalk, 6.Aborted.6.Fetus.6 (30/10/2015) Death Disco

Trick or treat, you motherfuckers (ατάκα από το Resurrection 2002). Η αλήθεια είναι ότι αυτό σκεφτόμουν σε όλη την διαδρομή για το Death Disco. Μιας και μικρός ο χώρος, περίμενα  να το δω γεμάτο το μαγαζί αλλά δυστυχώς μαζευτήκαμε 60 νοματαίοι.

Όλως περιέργως, το Halloween party ξεκίνησε στην ώρα του, με τους 6.Aborted.6.Fetus.6 να κάνουν την εμφάνισή τους πάνω στην σκηνή. Παρουσίασαν έξι κομμάτια μεταξύ industrial/goth, τα οποία όμως δε με έπεισαν ιδιαίτερα. Περίπλοκος και δύσκολος ήχος για να τον παρακολουθήσει κανείς κι αυτό φάνηκε και με τη λειψή συμμετοχή του κόσμου.

Μετά από λίγα λεπτά διάλειμμα εμφανίζονται οι Έλληνες Randomwalk στη σκηνή. Εξαιρετική live παρουσία με τα corpse paint τους και τα ντυσίματα τους, σε συνδυασμό με τα dark στοιχεία και την ωραία goth ατμόσφαιρα που αναδεικνύονταν από τα κομμάτια τους, ειδικά στο Silence. Προσωπικά, τους καταχάρηκα.

Επιτέλους ήρθε η στιγμή να βγουν στο σανίδι οι δυο αυτές μορφάρες που απαρτίζουν τους Hanzel und Gretyl. Ανεπανάληπτοι μπορώ να πω και λίγα λέω. Εκπληκτικοί στη σκηνή, με επιβλητικά παιξίματα και μια γυναικάρα στα φωνητικά, ονόματι Vans, όπως επίσης και ο μουσικός σύντροφός της, που μας άφησε άφωνους με τις μάσκες του και το θαυμάσιο programming του.

Πολύ δυνατές μουσικές, με πολλά horror και black στοιχεία και μπόλικο industrial, που μας γέμισαν την ψυχή με μίσος. Για μια ώρα και κάτι που έπαιξαν μας καθήλωσαν στην κυριολεξία. Κρίμα για μια μπάντα σαν αυτούς να μην έχουν και την αντίστοιχη ανταπόκριση από το κοινό.

photos: Αναστασία Βερτεούρη

418