DEFCON 7 (day 3): We. Own. The. Sky, Afformance, All Vows Collapse, Spacement, Kalpa (04/10/2015) An Club

To Defcon έχει γίνει πλέον θεσμός. Μετρά επτά συναπτά έτη, επτά ραντεβού με τους απανταχού φίλους της εγχώριας σκηνής  και με περισσότερη επιτυχία κάθε φορά.

Είναι από τις λίγες διοργανώσεις με αμιγώς δικά μας σχήματα, η οποία γεμίζει το An κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα της Trailblazer Records. Στην αυλαία λοιπόν της φετινής χρονιάς, πέντε σχήματα και αρκετός κόσμος, μαζευτήκαμε από νωρίς το βράδυ, για να γεμίσουν τα φιλοακροάμονα αφτιά μας με τις διαφορετικές μουσικές καταβολές τους.

Όλα (σπανίως) ξεκινούν στην ώρα τους, με τους Kalpa πρώτους στη σκηνή. Έχοντας αλλάξει μερικώς πορεία από το “Sequences*”, παρουσίασαν μία νέα πτυχή τους. Το σχήμα παρουσίασε το υλικό που ετοιμάζεται να κυκλοφορησει στο εγγύς μέλλον, κυμαινόμενο στο φάσμα της post metal σκηνής, έχοντας πλέον προσθέσει στο line-up του το πέμπτο του μέλος, το οποίο και έχει αναλάβει να προσθέσει τα σκληρά φωνητικά και να συνδράμει στη συνολική τάση επί τα σκληρότερα που πρόκειται να ακούσουμε σύντομα.

Εν συνεχεία, οι Spacement, οι οποίοι έχουν αφιερωθεί σε ένα αμάλγαμα της psych/doom και όχι μόνο, άπλωσαν τους βαρείς και ασήκωτους ήχους τους στον χώρο και παρουσίασαν το ιδιαίτερο δείγμα δουλειάς τους. Ενώ μερικώς θα μπορούσε κανείς να περιγράφει τον ήχο τους με αναλογίες σχημάτων όπως οι Electric Wizard, δοκιμάζουν και προσθέτουν στοιχεία που δείχνουν αφενός και περισσότερες καταβολές στον ήχο τους που μπορούν να τους φτάσουν μέχρι τους OM για παράδειγμα, αφετέρου τους προσδίδουν ένα στίγμα προσωπικό, χτίζοντας τον δικό τους χαρακτήρα. Με συνθέσεις αργές, μπασογραμμές έντονες και ογκώδεις μελωδίες, κάλυψαν τον επί σκηνής χρόνο τους με δύο κομμάτια.

Spacement setlist
Meant To Space
Blurred Expressions

Οι All Vows Collapse, όταν ανεβαίνουν στο stage δημιουργούν μία εκρηκτική ατμόσφαιρα. Έχουν μία δυναμική που δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς. Αεικίνητοι και γεμάτοι ενέργεια, γκρέμισαν τη σκηνή με τις metalcore μουσικές τους, έχοντας πρόσφατα κυκλοφορήσει το πρώτο, ομώνυμο, ΕΡ τους.  Eξαιρετικοί σε όλη τους την παρουσία, κέρδισαν την ανταπόκριση του κόσμου επάξια.

Αll Vows Collapse setlist
Intro/ Never Let Me Sink
Sail Away
Days
Snakes
Waves Ahead
Deathwisth
Free Fall

Ένα βήμα πριν το τέλος της βραδιάς, αναλαμβάνουν οι Afformance. Ένα ιδιαίτερο σχήμα που οι φίλοι της post -και όχι μόνο- σκηνής εκτιμούν και όσοι δεν τους γνώριζαν, σίγουρα εκτίμησαν. Με τον “Through Walls” να κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα, απέδειξαν για ακόμα μία φορά ότι η εγχώρια post σκηνή κρατά γερά και έχει πολλά και πολύ καλά δείγματα δουλειάς να παρουσιάσει. Η εμφάνισή τους κατέκτησε το σχεδόν γεμάτο An, το οποίο ανταποκρίθηκε χειροκροτώντας.

Afformance setlist
Savants
Dancing Lessons For The Advanced In Age
Cordyceps
Covered In Scales

Για το τέλος, οι We.Own,The.Sky, οι οποίοι λίγο πριν από αυτή την εμφάνιση δημοσίευσαν και το πρώτο single της νέας δουλειάς τους, το “Muzzle”, ενώ το “Earths Collide” αναμένεται να κυκλοφορήσει την 6η του ερχόμενου μήνα. Έχοντας συντάξει το review για την πρώτη κυκλοφορία τους “The Glass/Nails EP”, είχα ήδη ανακαλέσει όλες τις θετικές εντυπώσεις που μου είχαν δημιουργηθεί ήδη από τότε. Οι WOTS δημιούργησαν ένα εξαιρετικό κλίμα για το τέλος της βραδιάς, κρατώντας μας έως το τέλος αφοσιωμένους στο επί σκηνής δρώμενο, παρουσιάζοντας κομμάτια από την προηγούμενη και επερχόμενη δουλειά τους, δείχνοντας ότι καταφέρνουν συνεχώς να εξελίσσονται από το καλό στο καλύτερο.

We.Own.The.Sky setlist
Transmissions of static
Raindrops and Oceans
Alterecho
Blue 88
Stain of Ink Part I
Stain of Ink Part II
Stain of Ink Part III
Muzzle
Penny for your Thoughts

Η αυλαία έπεσε με επιτυχία για το έβδομο DEFCON και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το όγδοο, τιμώντας την εγχώρια σκηνή που κρατεί καλά σε όλο το φάσμα του rock και metal ήχου. Πολλά μπράβο στη διοργάνωση που τα έτρεξε όλα σε προδιαγραφές που δε συναντάμε συχνά.

photos: Βασιλική Παναγοπούλου

429

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.