After The Wave Festival: Illusory, Wings In Motion, Symforia, Simplefast, System Decay, Rust ‘n’ Mud (12/09/2015) An Club

H επιστροφή στο κλεινόν άστυ και το τέλος των διακοπών (η επιστροφή στα θρανία για τα μαθητούδια και η αποφράδα ώρα της εξεταστικής για το φοιτητικό κοινό), έπρεπε να τιμηθεί με ένα live.

Αυτό το έργο ανέλαβε το After The Wave Festival, συγκεντρώνοντας στο An το Σάββατο έξι σχήματα της εγχώριας σκηνής, με ειδολογική ποικιλία και ευρύ φάσμα ήχου για να ανοίξει τη νέα σεζόν. Δυστυχώς, το κοινό δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα όπως θα άρμοζε, μιας και οι συμμετέχοντες κάλυπταν σχεδόν όλα τα γούστα και το αντίτιμο ήταν αμελητέο, οπότε ήταν μία καλή πρόταση για να συνοδεύσει τις σαββατιάτικες μπίρες επομένως τα σχήματα έπαιξαν σε περιορισμένο αριθμό. Αφήνοντας κατά μέρος όμως την γκρίνια, ας περάσουμε στο διά ταύτα…

Λίγο μετά τις 19:30, οι πόρτες άνοιξαν και οι Rust ‘n’ Mud ανέλαβαν να δώσουν το εναρκτήριο λάκτισμα της βραδιάς. Rock διαθέσεις και καλή διάθεση από το αθηναϊκό τρίο που έδωσε την ενέργειά του για να ζεστάνει την ατμόσφαιρα με δικά του κομμάτια σε ένα ημίωρο set. Παρόλο που κλήθηκαν να ξεκινήσουν τη βραδιά και μπροστά σε ένα μικρό αριθμό ατόμων, δεν πτοήθηκαν καθόλου, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.

Rust ‘n’ Mud setlist
Stay Out Of It
Devil’s Eyes
Still Alive
Rock ‘n’ Roll Baby
Fire The Engine
Dead Song

Στη συνέχεια, αλλαγή κλίματος με τους System Decay να καταλαμβάνουν τη σκηνή. Το  τετραμελές σχήμα, έχοντας και ένα full-length στη φαρέτρα του, το “Gun” επικεντρώθηκε στην παρουσίαση της δουλειάς του και των aggressive διαθέσεών του που κινούνται στο φάσμα της metalcore. Δυναμική παρουσία και καλοδουλεμένα κομμάτια συνέθεσαν την παραμονή της μπάντας στο stage, αφήνοντας θετικότατες εντυπώσεις.

System Decay setlist
Distant Future Skies (intro)
Storm The Heavens
Our Voices
All I Left Behind
Gun
Burn Away Lies
Red Dawn

Τρίτοι τη τάξη, οι Simplefast, με τη δική τους εκδοχή πάνω στη metal, με επιρροές που ακροβατούν από την heavy έως τη thrash, συνέχισαν την θετική πορεία της βραδιάς. Με το πρώτο τους EP υπό τον τίτλο “Cursed”, παρουσίασαν τη δουλειά τους σε ένα ημίωρο set κλείνοντας το δυναμικά με το “Metal Fury”!

Simplefast setlist
Last Hope for Salvation (intro)
Within Your Soul
Game of Fate
 I Won’t Cry
Cursed
Metal Fury

Symforia είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση. Αφενός έχουν μία ιδιαίτερη αισθητική και μία θεατρικότητα ως stage act που δεν περνά απαρατήρητη, αφετέρου ο κρυμμένος πίσω από τα τύμπανα, παράλληλα vocalist της μπάντας, ο οποίος έχει ένα φάσμα σκληρών φωνητικών που θυμίζει καλές black/death φιγούρες που όλοι αγαπάμε. To συνολικό αποτέλεσμα που βγαίνει είναι αρκετά ενδιαφέρον. Το σχήμα επέλεξε να παρουσιάσει δικά του κομμάτια αλλά ενέταξε και το Bleak των Opeth όπως επίσης και διασκευή Dimmu Borgir στο set του.

Symforia setlist
Interlude
Prelude
Nun of Gehenna
Bleak (Opeth cover)
Decay of the Damned
Puritania (Dimmu Borgir cover)

Wings In Motion με το “Cyclicity” κατάφεραν να αποσπάσουν θετικότατες κριτικές και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να συγκαταλέγονται στα πλέον υποσχόμενα σχήματα. Τεχνική αρτιότητα, ενεργητικότατοι επί σκηνής και, αν και πολυάσχολοι με τα διάφορα σχήματα με τα οποία εμπλέκονται έκαστοι, έχουν εξαιρετικά δεμένη παρουσία. Το ημίωρο set τους είχε ως άξονα τον προαναφερθέντα δίσκο και έκλεισε με μία εξαιρετική διασκευή του Stargazer, καθώς δεν αναπαρήγαγαν απλώς το κομμάτι, αλλά αξιοποιώντας την ουσία του όρου, το έφεραν στα μέτρα και τα δεδομένα του ήχου τους με το αποτέλεσμα να είναι πολύ περισσότερο από ικανοποιητικό.

Wings In Motion setlist
The Perfect Lines
Our Bleeding
Hydra’s Head
Through The Shadows (I Rise)
Of My Demons
In Absentia Of Tomorrow
Stargazer (Rainbow cover)

Για το τέλος της βραδιάς, οι Illusory, πιστοί στις πιο παραδοσιακές καταβολές της metal ήρθαν για να μας θυμίσουν πως όσο και αν πειραματιζόμαστε με αυτά που ακούμε και εντρυφούμε σε διάφορα avant-garde είδη, αν μη τι άλλο, όλοι (των ‘80s/’90s έστω) κάναμε τα πρώτα δειλά βήματα πάνω στην ίδια βάση, της τότε heavy σκηνής. Το γεγονός και μόνο ότι κατάφεραν να κάνουν ένα περιορισμένο κοινό να τους συνοδεύσει ρυθμικά σε δικό τους κομμάτι, είναι ενδεικτικό του γεγονότος και σαφώς και της ενέργειας που βγάζει το σχήμα επί σκηνής. Ετοιμάζοντας τον επόμενο δίσκο τους, μας παρουσίασαν τόσο νέα κομμάτια όσο και από τον “The Ivory Tower” που προηγήθηκε. Επίσης, ως τελευταίοι στο line-up, χωρίς τον χρόνο να τους πιέζει, ενέταξαν και παρουσίασαν στη διάρκεια της παραμονής τους στο stage και covers κλασικών και αγαπημένων κομματιών ολοκληρώνοντας το φετινό After The Wave λίγο μετά τις δώδεκα.

Illusory setlist
Fake Reality
Beyond Eternal
A Few Days Make Eternity
Insangel
Crusader (Saxon Cover)
Shades Of Gray
Polysyllabic Thought
The Evil That Men Do (Iron Maiden cover)
Pale Moonlight
Ivory Tower
Creeping Death (Metallica cover)

Επί του συνόλου, είδαμε και ακούσαμε ενδιαφέρουσες μουσικές που κινήθηκαν σε όλο το φάσμα της metal σκηνής, αποδεικνύοντας, έστω και μεταξύ μας όπως ήμασταν, πως υπάρχουν αξιολογότατα πράγματα στην εγχώρια σκηνή. Η διοργάνωση φρόντισε να τηρήσει τους χρόνους και το live κινήθηκε σε εύλογο χρονικό πλαίσιο, πράγμα που σαφώς είναι στα υπέρ της.
Και του χρόνου λοιπόν!

Photos: Βασιλική Παναγοπούλου

403

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.