BRING BACK PERSEPHONE

Τους Bring Back Persephone, θα τους έβλεπα πριν από λίγο καιρό ζωντανά στο An, αν δεν είχα αργήσει τόσο πολύ να πάω στο live.

Αλλά η ζωή κάνει κύκλους και έτσι, Δευτέρα 22 Ιουνίου, οι melodic/hardcore Αθηναίοι θα επανέλθουν στο ίδιο stage, στο πλευρό των Αμερικανών Defeater, οι οποίοι επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα μας. Mε αφορμή αυτή τους την εμφάνιση, εκμεταλλευτήκαμε λίγο από τον χρόνο του Dennis Kors (vocals/guitars) για να μάθουμε για το παρελθόν και φυσικά το μέλλον των BBP, που περιλαμβάνει τόσο live εμφανίσεις, όσο και ένα νέο EP που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη. Ας μας τα πει όμως ο ίδιος καλύτερα!

– Kαλησπέρα! Ας ξεκινήσουμε με λίγες πληροφορίες για το συγκρότημα, ώστε να σας γνωρίσουμε καλύτερα! Πώς προέκυψε η ιδέα για τους Bring Back Persephone και τι ακολούθησε έπειτα;

Καλησπέρα! Η ιδέα της μπάντας ξεκίνησε πολλά χρόνια πίσω από τον Dennis (vocals/guitars) και 2-3 φίλους σε πιο melodic death metal μονοπάτια με κάποια demo κομμάτια και live εμφανίσεις. Το 2007-2008 ήταν που ήρθαν ο Αποστόλης (guitar) και ο Γιώργος (bass) στην μπάντα και είναι μέχρι και σήμερα στο σχήμα. Αλλάξαμε το όνομα σε RAREFORM και το ύφος σε τεχνικό metalcore, βγάλαμε το πρώτο μας EP το 2009-2010 “Scattering Infection” κάναμε κάποια live εντός και εκτός Αθήνας αλλά όσο πέρναγε ο καιρός ωριμάσαμε και εξελιχθήκαμε οπότε το ίδιο συνέβη και στην μουσική μας. Αφού κάναμε μια μεγάλη παύση το 2012 αλλάξαμε το όνομα σε Bring Back Persephone και ξεκινήσαμε να δουλεύουμε το υλικό του δεύτερου EP.

– Ξεκινήσατε παίζοντας death metal αλλά αποφασίσατε να κάνετε “στροφή “  στον ήχο σας. Τι σας παρακίνησε σε αυτή την επιλογή;

Βασικά είχαμε πολλά διαφορετικά ακούσματα και είμαστε άτομα που συνέχεια μας αρέσει να ακούμε καινούρια πράγματα στην μουσική από μπάντες μέχρι διαφορετικά είδη μουσικής, είτε εντός είτε εκτός του σκληρού ήχου. Ένα από αυτά ήταν και το melodic/post hardcore το οποίο ταίριαξε πολύ και με το πόσο μεγαλώσαμε, γιατί κακά τα ψέματα άλλα πράγματα σκεφτόμασταν στα 17 και άλλα σχεδόν 10 χρόνια μετά.

-Δισκογραφικά, σε τι φάση βρίσκεστε αυτή την περίοδο;

Αυτή την περίοδο τελειώσαμε τις ηχογραφήσεις της συνέχειας του EP “Years of Suffering”, κάναμε δηλαδή ένα project σε δύο EP, το ένα βγήκε τον Ιανουάριο και το άλλο θα βγει από Σεπτέμβριο με τίτλο “REVIVAL”.

-Γιατί “Bring Back Persephone”; Ποια ήταν σκέψη πίσω από την επιλογή του ονόματος;

Είχαμε ρίξει πολλές ιδέες στο τραπέζι και η όλη ουσία του πράγματος ήταν πως με καινούριο ήχο χρειαζόμασταν και καινούριο όνομα. Το ΒΒΡ άρεσε σε όλα τα μέλη και το κρατήσαμε γιατί ακουγόταν ωραία η μυθολογική αναφορά αλλά και η αλληγορία γύρω από το πρόσωπο σε σχέση με το πώς έχει διαμορφωθεί η σημερινή κοινωνία, βλέποντας παντού πολέμους, καταπίεση και διακρίσεις σε βάρος συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Και επίσης, ειρωνικά, η οδός που αράζουμε με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας στο Γκάζι λέγεται οδός Περσεφόνης οπότε είπαμε όλοι πως, εντάξει, πρέπει να το κρατήσουμε.

-Πόσο εύκολο είναι αυτή την περίοδο για μία μπάντα να “προπαγανδίσει” τη μουσική της, ιδιαίτερα στον ευρύτερο χώρο της metal σκηνής στην Ελλάδα; Τι εμπειρία έχετε αποκομίσει ως προς αυτό, από το 2006 που ξεκινήσατε έως σήμερα;

Τα μέσα για κάτι τέτοιο υπάρχουν και δεν κοστίζουν, αυτό που χρειάζεται είναι ομαδική δουλειά από όλα τα μέλη της μπάντας ώστε να προσελκύσουν το κατάλληλο  κοινό. Το τι αρέσει και τι όχι στον ακροατή το ξέρουμε ήδη καθώς είμαστε και εμείς οι ίδιοι και πολλά πράγματα που θα συνδέσουν το όνομα της μπάντας με κάτι κατώτερο από αυτό που την προορίζουμε τα αποφεύγουμε. Για να απαντήσω στην ερώτησή σου δεν είναι πολύπλοκο αλλά απαιτεί πολλή και συγχρονισμένη προσπάθεια.

-Σε ποιες κατηγορίες ακροατών θα έλεγες πως απευθύνεται η μουσική σας; Από ποια ιδιώματα και ακούγοντας ποιους καλλιτέχνες/μπάντες, θα ήταν κάποιος φίλα προσκείμενος προς τον ήχο σας;

Πιστεύουμε ότι καλύπτουμε ένα ευρύ φάσμα στον σκληρό ήχο του hardcore/metal από τους παλιούς καλούς Madball, Terror, Hatebreed μέχρι τα πιο μοντέρνα είδη του melodic και post ήχου όπως οι Hundredth, Counterparts, Botch, Being as an Οcean, Stick to Υour Guns και άλλα πολλά  συγκροτήματα αυτής της σκηνής, δεν μας φτάνει μια παράγραφος όταν μιλάμε για την μουσική και μπάντες!  

-Στιχουργικά, από που αντλείτε τα θέματά σας; Έχετε κάποια νόρμα από την οποία κατευθύνεστε ή κινείστε αναλόγως με το εκάστοτε κομμάτι; 

Προσπαθούμε ευθέως αλλά και πλαγίως πολλές φορές να θίξουμε θέματα προσωπικά και κοινωνικά χρησιμοποιώντας κυρίως επιθετικό τόνο όπως ταιριάζει και με τις περισσότερες συνθέσεις μας.

-Ο κόσμος πώς αντιδρά στον ήχο σας; Τι feedback λαμβάνετε, τόσο σε live όσο και σχόλια επί των δημοσιευμένων κομματιών σας;

Ποικίλες αντιδράσεις από hardcore dancing μέχρι πλήρης απάθεια γούστα είναι αυτά δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους.

-Δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες στη σκηνή του An, αυτή τη φορά με τους Defeater, στις 22 Ιουνίου! Τι μας έχετε ετοιμάσει για αυτή τη βραδιά;

Αποφασίσαμε στις τελευταίες πρόβες να παίξουμε όλα τα κομμάτια από το EP “REVIVAL”,  ένα ακόμα από την προηγούμενη δουλειά μας και δυο covers έκπληξη για τους fan του melodic και post hardcore.

-Κάπου εδώ σας αφήνω, ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ανανεώνω το rendez-vous μας για τη Δευτέρα! Ό,τι άλλο θέλετε να προσθέσετε, ελεύθερα!

Εμείς ευχαριστούμε και αναμένουμε να τα ξαναπούμε στην παρουσίαση της καινούριας μας δουλειάς και στα επόμενα live που έχουμε κανονίσει!
Horns up !!!

353
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.