SIXFORNINE: “Sixfornine”

Ένα ακόμη εξαιρετικό album από μια μπάντα που δραστηριοποιείται στη χώρα μας είναι και το ντεμπούτο των Αθηναίων Sixfornine.

Άλλος ένας απίστευτος Sabbathικής μεταλλικότητας δίσκος που ενστερνίζεται όλο το σύγχρονο heavy metal φιλτράροντάς το μέσα από συνθέσεις που φανερώνουν πηγαίο καλλιτεχνικό ταλέντο.

11 δυναμικότατα τραγούδια, σε ποικιλία ρυθμών και διαθέσεων με βασική επιρροή τους Black Sabbath, ανεξαρτήτως εποχών (μέσα στο “Sixfornine” άκουσα πολλές παραπομπές ακόμη και στο “Thirteen”, στο πλέον πρόσφατο πόνημα των Μεγάλων) αλλά με την ισόποση συνεισφορά του πνεύματος των Alice In Chains.

Ρέοντας σαν πρωινό ξαλαφρωτικό κατούρημα, τα τραγούδια που αποτελούν το album ανήκουν σε πολύ υψηλό επίπεδο, είτε ηχητικώς είτε ως απόδοση του σχήματος. Ο Fotis Benardo (Septic Flesh) διαπρέπει στο ρόλο του τραγουδιστή, ερμηνεύοντας πειστικότατα, δυναμικά και παθιασμένα το υλικό της μπάντας, ο George Kapa σπέρνει με άνεση πολύ τεχνικά και αξιομνημόνευτα riff και σε σημεία απίστευτες Iommiκες σολάρες (“Drifted” “All My Heroes Dead”, “Take Down The Leader”, “God Among Silence”) ενώ οι δυο ρυθμικοί ακούγονται ογκωδέστατοι, προσδίδοντας μια απίστευτη βαρύτητα στις πολύ καλά δομημένες συνθέσεις.

Χωρίς μέτριες στιγμές, το debut full length των Sixfornine συνιστά ένα καταπληκτικό ξεκίνημα γι’ αυτό το κουαρτέτο το οποίο, με την επαγγελματικότητα που παρουσιάζει τη δουλειά του, δημιουργεί από τα αποδυτήρια υψηλότατες προσδοκίες για τη συνέχεια. Μια δυνατή δουλειά σύγχρονου και ολόφρεσκου metal. Άκρως ελπιδοφόρο, άκρως ενδιαφέρον. Τα συγχαρητήριά μου.

477

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1164 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.