TARJA: ''What Lies Beneath''

Να ξεκινήσω γράφοντας το αναμενό- μενο; Όχι το ”What Lies Beneath” δεν είναι ανώτερο ούτε ισάξιο με την δουλειά της Tarja στους Nightwish.

Και αν επεκταθούμε λιγάκι παραπάνω στο θέμα αυτό θα δούμε πως και οι Nightwish χωρίς την Tarja δεν πρόκειται να κάνουν κάτι τόσο αξιόλογο όπως το ”Century child” ή το ”Once”.

Η Tarja λοιπόν ετοίμασε το δεύτερο solo album της μετά από μια τεράστια περιοδεία για το ”My Winter Storm”.Η δομή του δίσκου αυτού διαφέρει από τον προηγούμενο, δεν υπάρχουν δηλαδή instrumental κομμάτια μικρής διάρκειας ανάμεσα στα τραγούδια. Επίσης η παραγωγή είναι καλύτερη σε όλα τα επίπεδα και οι συνθέσεις είναι περισσότερο ψαγμένες, εώς και περίεργες σε ορισμένα σημεία. Στα θετικά του δίσκου είναι και οι guest μουσικοί όπως ο σπουδαίος κιθαρίστας Joe Satriani.

Από την άλλη μερικά κομμάτια ακούγονται προβλέψιμα και ο δίσκος κουράζει μετά από κάποιο σημείο. Επίσης αν και είναι δύσκολο να διαψεύσουμε το ταλέντο της Tarja στα φωνητικά θα διαπιστώσουμε πως «χάνει» όταν τραβάει την φωνή της σε στιγμές που δεν είναι απαραίτητο. Αυτό που θέλω να πω είναι πως τα οπερετικά φωνητικά θα έπρεπε να είναι ίσως μετριασμένα αφού υπάρχει μια έντονη υπερβολή. Η διασκευή του ‘‘Still Of The Night” από Whitesnake περνάει αδιάφορη χωρίς να αγγίξει τον ακροατή.

Εν τέλει το ”What Lies Beneath” είναι ένα άλμπουμ συμπαθητικό με κάποιες σημαντικές αδυναμίες. Είναι ίσως ανώτερο του ”My Winter Storm” όμως για άλλη μια φορά μετά την ακρόαση νέας δουλειάς από την Tarja νοσταλγούμε τους παλιούς καλούς καιρούς με τους Nightwish.


435