THE ATOMIC BITCHWAX: “Gravitron”

Αυτούς τους τύπους είτε τους γνωρίζεις και τους λατρεύεις, είτε τους αγνοείς παντελώς.

Οι Atomic Bitchwax αν και έχουν τη ρετσινιά του side project μελών των Monster Magnet, μια χαρά τα κάνουν όλα και από μόνοι τους, χωρίς την σύνδεση με τα μεγαθήρια του heavy rock.

Αφού κυκλοφόρησαν το “The Local Fuzz” το 2011, album που περιέχει ένα κομμάτι 42 λεπτών τίγκα στη Rush προοδευτικότητα και βεβαίως μεγάλες δόσεις του δικού τους ψυχεδελικού heavy rock, 4 xρονιά μετά επιστρέφουν με πιο συνηθισμένες rock μορφές και φωνητικά.

Έχοντας στις τάξεις τους δύο ενεργά μέλη των Magnet, Chris Kosnik και Bob Pantella, μόνο να πετύχεις μπορείς. Και αυτό ακριβώς κάνουν για μια ακόμη φορά, δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο album που συνδυάζει πανέμορφα το progressive, την ψυχεδέλεια και το εναλλακτικό rock, έχοντας πολύ όμορφα γκρουβάτα κομμάτια που θα θες να ακούσεις πολλές φορές (“No way Man”, “It’s alright”).

Πανέξυπνα κιθαριστικά riff και solo (“War Claw”), ρυθμικά μέρη που ζηλεύει ο καθένας μας (“Coming in Hot”) κατά μήκος του album και πιασάρικα ρεφρέν, βάζουν και πάλι τους Atomic Bitchwax στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας.

Και αν δεν τους έχεις δει ζωντανά θα έχεις την ευκαιρία να το κάνεις και αυτό, την Πέμπτη 5 Μαΐου στο An Club (δελτίο τύπου).

489

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.