ATOMIC BITCHWAX / 45 RATS: live στο AN CLUB 7 Μαΐου 2015

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

Τhe Atomic Bitchwax with special guests 45 Rats
Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 – Αν Club (Σολωμού 13-15, Τ.Κ. 10681, Αθήνα)
Doors :21.00

THE ATOMIC BITCHWAX (USA)

Όταν οι The Atomic Bitchwax πρωτοεμφανίστηκαν γύρω στα τέλη των 90’s δεν είναι μυστικό ότι αρκετοί τους θεώρησαν ένα side-project των Monster Magnet μιας κι έγιναν γνωστοί ως το συγκρότημα που φόρμαρε ο κιθαρίστας τους Ed Mundell μαζί με τον μπασίστα /τραγουδιστή Chris Kosnik των Godspeed. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική μιας και το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1993 με τη συμμετοχή του Keith Ackerman στα τύμπανα και η θητεία των Ed Mundel και Chris Kosnik στις προαναφερθείσες μπάντες ακολούθησε αμέσως μετά.

Με τα δύο πρώτα τους album “I” (1999) και “ΙI” (2000) να κυκλοφορούν από τη νεοϋορκέζικη Tee Pee Records, οι ΑΤΒ κατάφεραν να ξεχωρίσουν από την ευρύτερη σκηνή του heavy/stoner rock ήχου αποδεικνύοντας τη ποιότητά τους, με το μουσικό τους ύφος να αποστασιοποιείται από το space rock των Monster Magnet διαψεύδοντας αυτούς που περίμεναν κάτι παραπλήσιο ενώ οι διασκευές τους στα “Crazed Fandango” και “Play The Game” από Tommy Bolin και Atomic Rooster αντίστοιχα, φανέρωναν τις hard rock/blues επιρροές τους όπως και η συμμετοχή του Warren Haynes (The Allman Brothers Band, Gov’t Mule) στο “Smokescreen”, δείχνοντας ότι πρόκειται για ένα συγκρότημα που ο όρος stoner rock φάνταζε γι’αυτούς περιοριστικός.

Οι πρώτες αλλαγές για το σχήμα έλαβαν χώρα το 2004, με τον Ed Mundell να αποχωρεί και τον ακούμε για τελευταία φορά στο “Spit Blood” EP του 2002 από την MetorCity. Εντωμεταξύ ο Chris Kosnik για όσο διάστημα περίμενε τον Ed Mundell να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τους Monster Magnet, φορμάρει τους Black NASA, σε πιο ευθύ heavy rock ρυθμούς κυκλοφορώντας μαζί τους τα “Black NASA” (2002) και “Deuce” (2004). To 2005 ο Finn Ryan, κιθαρίστας των CORE των οποίων οι The Atomic Bitchwax είχαν διασκευάσει το “Kiss The Sun” στο ντεμπούτο τους, αντικαθιστά τον Ed Mundell και αφού αφοσιώνονται για αρκετό διάστημα στη σύνθεση νέου υλικού, μπαίνουν στα Trax East Studios και ηχογραφούν το “3”, περιλαμβάνοντας και μία διασκευή στο “Maybe I’m A Leo” των Deep Purple. Ακολουθούν περιοδείες στην Ευρώπη και Βόρεια Αμερική και η κυκλοφορία του live cd/dvd “Boxriff” (2006) από εμφανίσεις τους στο Seattle υπό την επιμέλεια του Jack Endino.

Στα τέλη του 2006 ο Keith Ackerman αποχωρεί και ο Bob Pantella των Monster Magnet και για ένα φεγγάρι μέλος των southern rockers Raging Slab κάθεται πίσω από το drum-kit και το “TAB 4” κυκλοφορεί το 2008 διασκευάζοντας αυτή τη φορά το “Astronomy Domine” των Pink Floyd. Τρία χρόνια μετά και με το line-up να παραμένει σταθερό μέχρι και σήμερα κυκλοφορούν το “The Local Fuzz” περιέχοντας την ομώνυμη 42-λεπτη σύνθεση, η μουσική τους ακούγεται σε δημοφιλή TV show όπως τα “Jackass”, “Home Wrecker” και “Fox Sports” και για πρώτη φορά η περιοδεία τους περνάει την ίδια χρονιά μας και από την Ελλάδα.

Κι εκεί που πιστεύαμε ότι η κοινή τους πορεία με τους Monster Magnet είχε αρχίσει να ξεθωριάζει, το 2013 ανακοινώνεται ότι o Chris Kosnik, εναπομείναν μέλος της αυθεντικής σύνθεσης των The Atomic Bitchwax, έχει αναλάβει το μπάσο στην θρυλική παρέα του Dave Wyndorf απολαμβάνοντας τον κι εμείς επί σκηνής στην trip-αριστή εμφάνισή τους τον περασμένο Ιανουάριο.

Η νέα -έκτη κατά σειρά- δισκογραφική δουλειά των The Atomic Bitchwax με τίτλο “Gravitron” αναμένεται τον Απρίλιο από την Tee Pee Records και με τη περιοδεία τους που ακολουθεί να περνά για δεύτερη φορά από τα μέρη μας και συγκεκριμένα στις 7 Μαΐου για να βομβαρδίσουν τα ηχεία του An Club με το εκκωφαντικό heavy rock τους και τις πηγάζουσες από τα late 60’s- early 70’s psychedelic/prog rock επιρροές αλλά και να δείξουν στο αθηναϊκό κοινό πως παίζεται το αληθινό rock ‘n’ roll.

Line-Up:
Chris Kosnik – bass/vox (Monster Magnet / Black Nasa / Godspeed)
Finn Ryan – guitar/vox (Core)
Bob Pantella – drums (Monster Magnet / Riotgod / Cycle of Pain)

Discography:
Atomic Bitchwax I (1999 MIA Records/Tee Pee Records)
Atomic Bitchwax II (2000 Tee Pee Records)
Spit Blood EP (2002 MeteorCity)
3 (2005 MeteorCity)
Boxriff (Live CD/DVD) (2006 MeteorCity)
TAB 4 (2008 MeteorCity)
The Local Fuzz (2011 Tee Pee Records)
Gravitron (2015 Tee Pee Records)

Links:

Facebook page: https://www.facebook.com/pages/The-Atomic-Bitchwax/86002001659
Official site: http://www.theatomicbitchwax.com/

45 RATS (GR)

Το Αθηναϊκό τρίο των 45Rats από τη δημιουργία του το 2008 δεν έχει σταματήσει τις live εμφανίσεις του σε Αθήνα και επαρχία, παίζοντας instrumental heavy rock n roll. Μετά από την πρώτη κυκλοφορία του Ep “First Gear” (2011) και μια σειρά εμφανίσεων παρέα με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας ροκ σκηνής όπως Samsara Blues Experiment, Οrange Goblin, Radio Moscow, Kadavar και Baby Woodrose, το πρώτο τους ολοκληρωμένο album “Electric” κυκλοφόρησε στις αρχές του 2014 σε 12” κόκκινο βινύλιο από την Catch The Soap Productions. Αυτήν την περίοδο συνθέτουν νέο υλικό το οποίο ευελπιστούν να κυκλοφορήσει μέσα στο 2015″

https://www.facebook.com/45Rats

TICKETS

Limited e-ticket – 12.00 €
Presale – 15.00 €
Door – 18.00 €

CONTACT
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

305