11- Be the Ball

Προανακριτικές επιτροπές, φορτηγατζήδες στους δρόμους και μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά. Δε θα ήταν άλλωστε δυνατόν να μπει ο Σεπτέμβρης χωρίς προβλήματα.

Υπάρχει μια παράδοση και πρέπει να τη σεβόμαστε! Παράλληλα σε λίγο καιρό θα έχουμε και δημοτικές εκλογές! Όλα και όλα, τα έθιμα πρέπει να τα διατηρούμε, και η Ελλάδα δε μπορεί να μείνει μεγάλο διάστημα χωρίς να πάει στην κάλπη.

Rock-a Parmezana
σερβίρει ο
Στέφανος Στεφανόπουλος

Slash’s Snakepit:
“Be The Ball”

Χαμός έγινε και στην Super League, με Πα­τέ­ρα και Μαρινάκη να κο­ντα­ρο­χτυ­πιού­νται για τη διαιτησία. Ο μεν πρώ­τος αποτελεί τον παράγοντα που πάντα ονειρευόντουσαν οι οπαδοί του Πα­να­θη­ναϊκού, ενώ ο δεύτερος έχει δρό­μο ακόμα στο να φτάσει την ε­πι­κοι­νω­νιακή λογική του Κόκκαλη. Ό­πως και να έχει, λογικό να υπάρχουν νεύ­ρα με το πέναλτι που έδωσε ο Δα­λού­κας, αλλά από την άλλη είναι κά­πως γραφικό να ενίσταται ο εκ­­πρό­­σω­­πος μιας ομάδας που μέχρι πρό­σφα­τα έ­παιρ­νε όλα τα σφυρίγματα, με α­πο­τέ­λε­σμα όλες οι υπόλοιπες να μην τον σέ­βο­νται. Βέβαια, για να τα λέμε όλα, ο Μαρινάκης δε φαίνεται το ίδιο “λαϊκιστής” με τον προκάτοχό του. Ο καιρός βέβαια θα δείξει.

Και μιας και μιλάμε για μπάλα, είναι πραγματικό άξιο λόγου

rocka11

οι διάλογοι που μπορεί να κάνει κάποιος φίλαθλος με οπαδούς διαφορετικών ομάδων. Άπαξ και προσεγγίσεις έναν οπαδό του Παναθηναϊκού, θα σου μιλήσει για την Ευρώπη και θα γκρι­νιά­ζει συνέχεια για Κόκ­κα­λη, Γκα­γκά­τση και λοι­πούς, χωρίς ποτέ να σχο­λιά­ζει το κατά πόσο είχε κα­λύ­τε­ρη ομάδα από τους άλ­λους. Ο οπαδός της ΑΕΚ θα σου μιλήσει με περισσή πε­ρη­φά­νια για το σωματείο που στη­ρί­ζει, θα θυμηθεί την καλή μπάλα που έπαιζε παλαιότερα και τα συμφέροντα που δεν αφήνουν την ένωση και την τιμημένη προσφυγιά να πάρει τίτλο, ενώ περίοπτη θέση στην κουβέντα θα έχει ο “βάτραχος”. Ο οπαδός του ΠΑΟΚ πιθανότατα να σιγοτραγουδάει συνθήματα καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης, ενώ παράλληλα θα βρίζει το αθηναϊκό κατεστημένο για το γεγονός ότι δε στέφεται όσο συχνά όσο θα ήθελε πρωταθλητής. Και όλα αυτά πίνοντας Τούμπα Λίμπρε. Τέλος ο οπαδός του Ολυμπιακού θα κάνει διάλογο μόνος του και δε θα βγει άκρη ποτέ και για κανένα λόγο, ενώ η φράση “όσα πρωταθλήματα έχω εγώ, τα έχετε όλοι εσείς μαζί” θα ακούγεται συχνά πυκνά και χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

rocka11b

Για να κλείσω επιτέλους και με τα ποδοσφαιρικά, μόνο ως “σκληρό πορνό” μπορώ να χαρακτηρίσω τον αγώνα μεταξύ Barcelona και Πα­να­θη­ναϊκού, με τους πρώτους να κά­νουν πραγματικά ότι θέλουν στο γή­­πε­­δο! Όχι πως υπήρχε περίπτωση οι “πρά­σι­νοι” να αποσπούσαν βαθμό μέ­σα στο Camp Nou, αλλά όταν προ­η­γεί­σαι, έστω και από σπόντα, κρά­τα για λίγο τα μετόπισθεν, μήπως και τουλάχιστον γλιτώσεις τη συν­τρι­­βή. Όπως και να έχει, βλέποντας τέτοια match, κα­τα­λα­βαί­νεις πόσα έτη φωτός πίσω είναι το ελληνικό πο­δό­σφαι­ρο. Όσο για όλες τις οπαδικές εφημερίδες που χλεύαζαν μια τέτοιου είδους ήττα, είμαι περίεργος με τι score θα έληγε ο αγώνας άμα έπαιζε η δική τους ομάδα. Διότι, για όνομα του Πάνα, μιλάμε για μια από τις καλύτερες ομάδες (αν όχι, την καλύτερη) αυτήν τη στιγμή σε παγκόσμια κλίμακα.

Κλείνοντας, να μοιραστώ μαζί σας και μια είδηση της τελευταίας στιγμής: βάση μιας πρόσφατης έρευνας (γερμανικής εταιρείας) προκύπτει πως σα λαός βρισκόμαστε στην 22η θέση της πα­γκό­σμιας κατάταξης των πλούσιων χωρών! Τσάμπα τόσο και­ρό γκρινιάζουμε! Όλα βαίνουν καλώς και σύμφωνα με το σχέ­διο! Ας βγούμε να το γιορτάσουμε λοιπόν! “Λεφτά υπάρ­χουν” λέμε! Και εις άλλα, με υγεία.

Δημοσιεύθηκε στις 20/09/10

rocka11c

Η παρούσα στήλη έχει ως στόχο την ψυχαγωγική ενημέρωση των αναγνωστών σε ότι αφορά τα κοινά, υπό ένα προσωπικό πρίσμα το οποίο δε συνάδει απαραίτητα με το σύνολο των συνεργατών του ROCKWAY.GR. Σε περίπτωση που κάποιος θίγεται από το εκάστοτε περιεχόμενο, παρακαλώ όπως προσπεράσει ή εκδηλώσει την ένστασή του με κόσμιο τρόπο μέσω του This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. με την ένδειξη “rocka”.

232

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.