CRONE: “Gehenna” EP

To ντεπούτο των Crone στα μουσικά δρώμενα έρχεται με το πρώτο τους EP υπό τον τίτλo “Gehenna”, και για το story, το όνομα συμβολίζει έναν χώρο ανάλογο της κόλασης.

Πρόκειται παρόλ’ αυτά  για ένα κοσμικό  ντουέτο, το οποίο ανάγει τις απαρχές του στο 2012, από το Αμβούργο με ελλιπές bio για να βρούμε περισσότερες πληροφορίες.

Ομολογώ ότι στην πρώτη ακρόαση το προσπέρασα με την αίσθηση του τετριμμένου. Δίνοντάς του μερικές ακροαματικές ευκαιρίες επιπλέον όμως, οφείλω να πω πως άρχισα να τρέφω μία ιδιαίτερη εκτίμηση. Ναι, οκ, δεν ανακάλυψαν την πυρίτιδα. Ο ήχος τους θυμίζει αρκετά Deftones, Isis κ.ο.κ.

Από την άλλη, κάθε κομμάτι είναι προσεγμένο στη λεπτομέρεια, καλοδουλεμένο με γλυκά κιθαριστικά solos που σε μεταφέρουν ενίοτε σε άλλους ήχους και σκηνές και δημιουργούν μία αίσθηση απροσδόκητου. Τελικώς σε κερδίζει στα σημεία. Τέσσερα κομμάτια με τα δικά τους υψίπεδα, στον γνώριμο σκοτεινιασμένο τόνο. Αξίζει να χαλάσεις 20 λεπτά για μία ακρόαση, ή να του δώσεις ακόμα και μία δεύτερη ευκαιρία αν δε σε πείσει. Νομίζω πως στο τέλος θα πεις πως άξιζε.

517

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.