WIND ROSE: “Wardens of the West Wind”

“Power Metal new sensation” δε θα το έλεγα (όσο και αν χτυπιέται το δελτίο τύπου), αλλά σε γενικές γραμμές η μπάντα το προσπαθεί και είναι στο σωστό δρόμο.

Το δεύτερο πόνημα των Wind Rose συνεχίζει στη μουσική ρότα του ντεμπούτου “Shadows Over Lothadruin” (aka συμφωνικό power) και εξακολουθεί να μην εκπλήσσει τον υποψιασμένο ακροατή. Βέβαια, αυτό δε συντελεί σε κάτι το άκρως αρνητικό, μιας και τουλάχιστον το αποτέλεσμα (πέραν του ότι δεν είναι πρωτότυπο) δεν είναι και κακό.
Τα κουραστικά ιντερλούδια δεν υπάρχουν στο “Wardens of the West Wind”, αλλά οι συνθέσεις θα μπορούσαν να είναι κάπως μικρότερες και ενδεχομένως πιο “to-the-point”. Το πολύ μπλα-μπλα ορισμένες φορές, το οποίο σε αποσπά από τη μουσική.

Από εκεί και πέρα, το album είναι συμαπθέστατο, με εξαιρετική παραγωγή (όπως και το ντεμπούτο τους), με το πενταμελές σχήμα να δείχνει πως έχει τη διάθεση. Ενδεχομένως στο μέλλον να υπάρξει και αυτό το “κάτι” που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν πιο πολύ.

536

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.