NAPALM DEATH: “Apex Predator – Easy Meat”

Οι Napalm Death είναι δεινόσαυροι.

Πατέρες του grind ήχου και μέσα στους πολλούς νονούς του death. Μια μπαντάρα που δεν απογοήτευσε ποτέ τους οπαδούς της (με εξαίρεση 2- 3 πιο αδύναμες στγμές στην τεράστια δισκογραφία τους).

Αυτά λοιπόν τα ιερά τέρατα από το Birmingham, 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία του καταπληκτικού “Utilitarian” ταράσουν για ακόμα μια φορά την καθημερινότητα μας με το εξίσου πολύ καλό “Apex Predator- Easy Meat”. Προσωπικά, ένα μικρό σκαλί πιο κάτω από τον προκάτοχο του. Αλλά μικρή σημασία έχει αυτό. Γιατί στο “Apex…” βρίσκει κανείς πραγματικά ό,τι θέλει να ακούσει από τη μπάντα. Τα aggressive και αγαπημένα φωνητικά του θηρίου που ακούει στο όνομα Mark “Barney” Greenway, το εκπληκτικό drumming του Danny Herrera με τις τρομερές ρυθμικές αλλαγές, την εξαιρετική δουλειά στις κιθάρες από τον Μitch Harris και φυσικά το μπάσο (και μόνο η παρουσία του φτάνει δηλαδή) του γνωστού και μη εξαιρετέου Shane Embury.

Οι ταχύτητες παραμένουν εννοείται σε ψηλά επίπεδα και οι grind κομματάρες τους όπως τα “Smash A Single Digit”, “Metaphorically Screw You”, “Cesspits” και “One- Eyed” μας χαστουκίζουν χωρίς σταματημό από την αρχή ως το τέλος. Και μην ξεχνάμε φυσικά το άκρως επιτυχημένο εξώφυλλο του… easy meat. Σίγουρα το “Apex..” δεν αποτελεί την κορυφή στην μακροχρόνια καριέρα της μπάντας, είναι όμως χωρίς αμφιβολία ένας δίσκος σταθμός για του ίδιους και μια σφαίρα στο κεφάλι αυτού του ακραίου καπιταλισμού.

Η νέα κυκλοφορία των Άγγλων σφίζει από ειλικρίνεια, δημιουργικότητα, αυθεντικότητα και κατάθεση ψυχής. Και με τον κόσμο να βυθίζεται όλο και περισσότερο στα σκατά, η παρουσία των Napalm Death είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

463